Kako će se Vlada izvući iz ovoga? Sindikati najavili štrajk do kraja prvog polugodišta! Mihalinec nahvalio Divjak

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama govorio je za N1 televiziju u srijedu, uoči prosvjeda sindikata pred Vladom, o tome kakvi su planovi Sindikata za dalje, ne dođe li do dogovora i ispunjenja njihovih zahtjeva.

Komentirajući jučerašnji sastanak koalicijskih partnera, Mihalinec je kazao:

“Plenković je uveo novitet da otvori pregovore u Saboru i zatvori ih u Saboru nakon aplauza njegovih sljedebenika. Naravno da njegov ministar Marić to mora raditi nakon njega. Oni su na sastanku s koalicijskim partnerima zatvorili pregovore, pa to je čudesno”, kazao je Mihalinec.

“Samo Divjak razumije problem.”

“Kao svi političari u HNS-u, oni ne razumiju problem. Jedini tko razumije problem jest ministrica Divjak, ali ona nije članica stranke”, ističe Mihalinec.

Smatra kako premijer Plenković cijelo vrijeme pokušava obmanjivati javnost da je povećanjem osnovice ispunio njihove zahtjeve.

Hoće li biti nadoknade nastave?

“Ovaj naš cirkularni štrajk zapravo malo smanjuje problem nadokande. Danas je deseti dan u štrajku, a samo u nekim županijama su tek četiri dana u štrajku…”, ističe Mihalinec.

Plan do kraja polugodišta
“Ako Vlada ne popusti, mi imamo novi cirkularni plan za naredno razdoblje, koji će se protegnuti do kraja prvog polugodišta. To znači da i dalje ostaje cirkularni štrajk, u nekom drugom obliku, s nekim drugim razmjerima, ali u svakom slučaju niti jedan dan neće biti, a da nije u prosvjedu ili u štrajku”, kazao je Mihalinec.


Komentari