Kakav promašaj! Kolindin stožer novinarima podijelio govor s uputama koje nisu za svačije oči

Goran Mehkek / CROPIX / Screenshot: Twitter

“Danas objavljujem svoju kandidaturu za predsjednicu Republike Hrvatske”, najavila je Kolinda Grabar Kitarović, a dvoranom se prolomio pljesak. “Pet godina živim s Hrvatskom, obnašam dužnost odgovorno i ponosno. Vaše povjerenje moja je snaga!”, rekla je predsjednica.

SAD JE I SLUŽBENO: Predsjednica objavila kandidaturu, ide u utrku za Pantovčak

Stožer aktualne predsjednice podijelio je novinarima tekstove govora kojim je Grabar Kitarović najavila kandidaturu, no iz tog su govora zaboravili izbrisati upute.

Neke su riječi i glavne poruke bile podvučene kako bi ih predsjednica naglasila. Isto tako, neke su riječi podebljane, a neke čak napisane velikim slovima.

U tekstu se nalaze i zvjezdice (*) koje označavaju – pljesak. Ovdje je, izgleda, došlo do nesporazuma jer, gledajući govor, očito kako se tekst i govor nisu baš podudarali s pljeskom. Tako je predsjednica, pomalo zbunjeno, usred rečenice napravila pauzu i čekala da joj publika krene pljeskati, a zatim nastavila govoriti.

Uz sve to, predsjednica je na dva mjesta u govoru dobila posebne upute. Jednom joj je rečeno da se “blago nasmiješi”, a na samom je kraju govora bilo napisano da ne kaže “hvala vam”.

Screenshot: Twitter
Screenshot: Twitter


Komentari