KAKAV PRIZOR! Neretvanski lađari otplovili regatu oko Pelješkog mosta

Foto: Screenshot HINA Youtube

Još tek nekoliko sati mora proći do svečanog otvaranja Pelješkog mosta, a u tom simobličkom trenutku hrvatski teritorij postata će jedinstvenom cjelinom. Službena ceremonija otvaranja počinje u 20 sati, a tijekom cijelog današnjeg dana odvija se bogati kulturno – umjetnički program.

Inače, Pelješki most je do 16 sati otvoren za sve građane koji žele po njemu prošetati, ali samo do prvog pilona, a jutros su to prvi učinili i vukovarski veterani koji su prepješačili od Vukovarskog vodotornja do Pelješkog mosta. Ranije se i preko mosta trčala utrka svi generacija u kojoj je sudjelovalo 25 trkača.

Svečano otvaranje Pelješkog mosta mosta počet će u 20:15 na odmorištu Komarna, a predviđeno je da će trajati oko sat i pol. Nazočnima će se kratko obratiti župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, potpredsjednik vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, kao izaslanica predsjednice Europske komisije, potpredsjednica EK Dubravka Šuica, videoporukom kineski premijer Li Keqiang, a potom premijer Andrej Plenković, predsjednik sabora Gordan Jandroković te predsjednik Republike Zoran Milanović.


Komentari