Kada će početi gradnja? Zahuktali se pregovori oko izgradnje šoping centra u Španskom

Davor Pongracic / CROPIX

Dugo nije bilo novih informacija oko izgradnjie velikog šoping centra u Španskom, vrijednom oko 620 milijuna kuna, sve dok jučer u Rijeci nije otvoren centar Marti retail park.

Investitor trgovačkog centra u Rijeci bio je Amec Rijekatekstil čije poslovanje vodi predsjednik Uprave Dragan Rukavina, dok je glavni izvođač bio GPK Krk. Projekt je zanimljiv višestruko, pa tako i zbog svojih potencijala, a svakako i s investicijske strane, jer je Amec Rijekatekstil u mješovitom vlasništvu tvrtke Valest International Z.S.E. iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i hrvatskog poduzetnika Mirka Pavičića, jednog od najistaknutijih riječkih biznismena, piše Poslovni dnevnik.

Pavičić je svojedobno bio i jedan od direktora Brodokomerca, dok je danas još i jedan od suvlasnika robne kuće Ri te ima značajne dionice u novom nekretninskom projektu u zagrebačkom Španskom, u sklopu jednog od najvećih trgovačkih centara, kroz preuzimanje nikad dovršenog centra Leclerc, gdje se početak građenja očekuje krajem ove godine.

S investicijom u vlastiti reteail centar, potvrđuje se da se sve više okreću nekretninskom biznisu, kroz tvrtku Sansa nekretnine, za čije jačanje kao poluga tek može poslužiti novi projekt centra u Zagrebu, za koji navodno imaju i privatne partnere. Vodi ga Blaž Pavičić – sin osnivača i član Uprave Amec Rijekatekstila, a neslužbeno se vrijednost projekta kreće između 60 i 65 milijuna eura.

Zahuktali su i pregovori oko izvođenja, pa prema riječima Dragutina Kamenskog, vlasnika Kamgrada, ta tvrtka ima velike izglede da taj posao ugovori, i to zahvaljujući referencama poput izgradnje najvećeg šoping centra u Istri – pulskog Max Cityija. Prema sadašnjim najavama, do kraja godine mogli bi početi s radovima, no ostaje za vidjeti koja će od povezanih tvrtki nastupiti kao investitor.

Kao što smo već pisali, angažirani su vrhunski arhitekti koji su radili na jednom od najvećih hrvatskih shoping centara, Arena centru – Marino Dujmović i Alan Leo Pleština te njihov tim iz Pulsar arhitekture, a posao glavnog projektanta dobila je tvrtka Pronad pod vodstvom Željka Bratkovića.


Komentari