KAD SI GLADAN NISI SVOJ: Zagrebački profesor ukrao salamu pa napao zaštitare i pokušao zbrisati

Ilustracija (Foto: Guliver)

Profesoru gastronomije (56) koji ima prebivalište u Zagrebu i Kanadi sudi se jer je u trgovačkom lancu u Bjelovaru krao hranu te napao službenu osobu.

Do supermarketa se dovezao u skupocjenom Audiju A8 gdje je, prema optužnici, nakon što je prethodno od zaštitara zatečen u krađi, pobjegao policiji te sjeo u svoj Audi A8 i krenuo prema policajcu koji mu je prepriječio put.

“Policijski službenik u tom je trenutku izvadio službeni pištolj bez streljiva iz futrole i usmjerio ga prema vozilu, nakon čega se vozač vratio na parkirno mjesto i potom ponovno krenuo prema policajcu, u čemu ga je zaustavilo vozilo druge policijske ophodnje”, piše u optužnici.

Ranije je zaštitar na videonadzoru uočio čovjeka kako otvara kutiju dječje hrane koju je potom stavio u torbu, a u unutarnji džep jakne stavio je i salamu. Kada je došao do blagajne, gdje je platio nešto artikala koje je kupio, predstavio mu se i zatražio da s njim pođe do ureda te mu pokaže osobnu, a pozvao je i policiju.

“Bio je izrazito nervozan i rekao da nema osobnu. Primijetio sam da se primiče vratima, izgledalo je kao da će izaći te sam kolegi rekao da zaključa ured i onemogući ga u bijegu. No, lupio me u prsa i svi smo se počeli naguravati. U jednom trenutku kradljivac je izvukao suzavac kojim je pošpricao sam sebe, mene i kolegu. Počeo je vikati da je srčani bolesnik i da će umrijeti. Donijeli smo mu vode i papire da se obriše, a on je rekao da će me tužiti. Kada je došao k sebi, digao se i zbrisao”, ispričao je na sudu zaštitar.

Svjedočio je i kada je muškarac na parkiralištu gotovo pregazio policajca pa je on na njega potegnuo pištolj, a svladali su ga tek nakon što su stigle druge policijske patrole.

“Policijski službenici druge patrole prišli su Audiju i zatražili od kradljivca da izađe van, što je on i učinio rekavši da je u automobilu tražio svoje dokumente te da je prethodno u trgovini bio napadnut, odnosno pretučen i iscipelaren od trojice zaštitara”, kazao je zaštitar.

Profesor se branio kako je salamu slučajno zaboravio u džepu te da ništa nije ukrao, piše danica.hr.


Komentari