‘Kad izađem van ubit ću obje ku***’: Silovatelj galamio na žrtve na sudu, priznao da je kriv tek za nekoliko šamara

Ilustracija

Na Županijskom sudu u Zagrebu odvijala se prava drama pri slušanju presude za silovanje.

“Dajte mi 20 godina zatvora, a ne 10! A kad izađem van, ubit ću obje kur..”, vikao je 42-godišnjak.

Pritom je pokazivao prstom na dvije žrtve dok su uz njega stajali pravosudni policajci, a koji su ga potom, po nalogu suda, zbog neprimjerenog ponašanja usred ročišta vratili u zatvor. Povod prijetnjama smrću nepravomoćna je presuda od ukupno 10 godina zatvora, na koliko je 42-godišnjak osuđen zbog četiri kaznena djela – silovanja, teškog djela protiv spolne slobode te nasilja u obitelji i povrede djetetovih prava, piše Jutarnji.

Morat će ići i na liječenje ovisnosti od alkohola. U jedinstvenu kaznu uračunata mu je opozvana uvjetna presuda iz 2019. od 10 mjeseci koja je bila s trogodišnjim rokom kušnje, a osuđeni nasilnik na sve je još te iste 2019. osuđen na pet godina zatvora zbog još jednog silovanja.

Od sredine 2015. pa sve do siječnja prošle godine iživljavao se u stanu nad djevojkom i njezinim sinom školarcem i to pretežito kad je bio pijan. Šamarao ju je te udarao šakama po tijelu, vrijeđao ju je i ponižavao pred bolesnim djetetom koje je, pak, jednom prigodom bacio na pod. Optužnica ga tereti i da je u rujnu 2017., opet u pijanom stanju, tražio seks, a nakon što ga je ona odbila, odvukao ju je u sobu i prisilio na spolni odnos.

U siječnju prošle godine nakon druženja u jednom kafiću na jednom parkiralištu djevojku je oborio na tlo i ignorirao njezino zapomaganje u pomoć, nakon čega ju je išamarao, skinuo i silovao.

Ona ga je čak i ugrizla za spolovilo te pobjegla u smjeru policajaca koje je uočila u daljini. Optuženi je izjavio da se ne smatra krivim. Priznao je samo nekoliko šamara upućenih nevjenčanoj partnerici i dva udarca njezina djeteta po stražnjici.


Komentari