Jutros tri prometne nesreće na Zagrebačkoj obilaznici: Očekuju vas gužve i zastoji

commons.wikimedia.org

Tijekom jutra očekuje se pojačan promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama. U zonama radova mogući su povremeni zastoji, izvještava HAK.

Na zastoje ćete naići na Zagrebačkoj obilaznici (A3) zbog čak tri prometne nesreće.

Prva prometna nesreća bila je na čvoru Ivanja Reka kod mosta Sava u smjeru Bregane (zapada) na 39. +100 km. Kolona vozila duga je oko 2 kilometra.

Druga, kod čvora Jankomir (krak 2) u smjeru istoka (Lipovca). Na mjestu nsreće, kolona vozila duga je oko 3 kilometra.

Treća prometna nesreća na Zagrebačkoj obilaznici bila je između čvora Kosnica i mosta Sava u smjeru istoka (Lipovca) na 35. +950 km.

Od 12 sati do 23. studenog u 12 sati, zbog izgradnje rotora u Svetoj Nedelji zatvara se čvor Sveta Nedelja na autocesti A3 Bregana-Lipovac. Promet će se sa čvora Sveta Nedelja presumjeriti na čvor Bobovica, a iz smjera Zagreba na izlazni krak čvora Jankomir za Rakitje/Kerestinec.

Na Zagrebačkoj obilaznici – čvor Jankomir (A3), sanira se zapadni nadvožnjak Jankomir (iz smjera GP Bregane u smjeru A2 i Gradu Zagrebu). Zatvoren je zaustavni trak, vozi se i dalje po obje prometne trake, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Iz smjera autoceste A2 prema spoju na autocestu A3, smjer čvor Lučko, zatvoren je pretjecajni trak, vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Iz smjera grada Zagreba u smjeru GP Bregana, zatvaren je pretjecajni trak, vozi se jednim trakom, također, uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Iz smjera autoceste A2 u smjeru grada Zagreba zatvoren je silazni krak čvora Jankomir (do 30.10.). Obilazak će biti: izlaz Rakitje(A3) – Zagrebačka ulica (ŽC3064) – ulaz Rakitje (A3).

Zatvara se vozni trak na zapadnom nadvožnjaku čvora Jankomir, promet će teći jednim trakom, uz ograničenje brzine na 80 km/h.


Komentari