Juričan prokazao glavnog investitora na Knežji: ‘Daj nam još jednu betonsku jedincu kakvu si omogućio Mačeku, Sanaderu i Todoriću’

Građani Knežije tjednima se bore protiv ‘betonskog diva’ koji im se planira izgraditi usred jedne od najvećih preostalih zelenih površina u tom kvartu.

Smatraju da je kvart ionako prenapučen, a uguravanje još jedne velike zgrade na jednu od rijetkih stambenih površina doprinijelo bi većem zagađenju, uništenju zelene površine te opterećenju već ionako prenapučenog parkinga.

Podršku građanima poslala je i struka koja je nedavno izjavila da se izgradnja ovakvog objekta protivi urbanističkom planu tog kvarta, a Društvo arhitekata Zagreba pozvalo je na obustavu objekta.

S njima se očito ‘ne slaže’ filmski redatelj i dežurni satirički komentator gradskih i državnih moćnika, Dario Juričan, koji je u svom stilu glavnom investitoru Luki Kajiću poslao pismo ‘podrške’.

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti.


“MOJA POTPORA INVESTITORU LUKI KAJIĆU DA NAPRAVI BETONJARU NASRED PARKIĆA U KNEŽIJI

Dragi moj Luka Kajiću!

Dokone galamdžije iz Društvo arhitekata Zagreba, Udruženje hrvatskih arhitekata, Hrvatske komora arhitekata, Udruge hrvatskih urbanista i Hrvatskog društvo krajobraznih arhitekata, kao i stoka sitnog zuba sa Knežije, smatraju kako tvoje novo građevinsko remek-djelo od deset etaža, a kojeg opravdano planiraš utefteriti u parkić na Knežiji, nije u skladu s duhom planskih odredbi GUP-a, temeljnog urbanističkog plana Grada Zagreba.

Ja ti ovim putem, dragi moj Luka, dajem javnu podršku da izdržiš i omogućiš nam još jednu solidnu betonsku jedinicu, nalik onima kakve si već prije omogućio Ratku Mačeku, Ivi Sanaderu, Ivanu Crnjcu, Ivici Todoriću i sijasetu drugih odličnika. To što su neki od njih u međuvremenu smještaj potražili u zatvoru, a drugi dane umjesto u dvorima koje si im izgradio provode po sudovima, nikako ne znači da su nezadovoljni tvojom gradnjom. Svako njihovo gostovanje u crnoj kronici reklama je i za tebe, dobri moj Luka.

Očekujem da me pozoveš na gin-tonic pa da čujem i sočnu priču kako si za shopping centar Meridijan 16 preko Siget ulaganja kupio zemljište koje je prva, „na vrijeme“, kupila kći Željka Šelendića Šele, velikog pajde od našeg Gradonačelnika, Rezača etiketa. A Šela, dragi moj Luka, taj fakat zna! Šela je znao Rezačevoj maloj godinama besplatno rentati stan, a potom joj ga i za male pare i prodati. Znaš ti, moj Luka, kako se u ovom gradu posluje, pa  nisi ti tamo neki pikzibner. Kužiš ti spiku, uvezao si se s kim si trebao pa sad jurišaš kao nosorog na parkić. Lajkam i to kako ti je pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Dinko Bilić lake ruke omogućio lokacijsku dozvolu i kako su mu puna usta biranih riječi za taj tvoj projektić.

Samo, moj Luka, nisi nešto updejtan, Rezač etiketa je politička lešina i ja sam novi gazda grada pa očekujem za moju potporu dva stana na Knežiji. Jedan naravno ide mojoj ljubavnici, a drugi pajdi iz HDZ-a s kojim ću regulirati većinu u Skupštini, jer to nam je, kužiš, nužno da bi podržali sjajne projekte poput ovog tvog.

Pusti te glodavce koji organiziraju peticije (https://www.facebook.com/groups/298165494929713) neka samo skviče, znaš da će ti u Hrvatskoj sve oprostiti osim uspjeha! Ti i takvi zavidnici kojima je nekakvo stablo draže od betona ne osjećaju ovu našu zemlju!

Zgrožen sam, dobri moj Luka, kako te tare ta strašna antipoduzetnička klima.

I zato rokamo dalje, dok se osmerokatnica ne izdigne nad cijelim kvartom poput velikog Titanica koji bu tako nježno nasukan svjedočio naš uspjeh.”

STANOVNICI KNEŽIJE SE NE PREDAJU: ‘Spremni smo na prosvjede, peticije i sve instrumente građanskog otpora’

Komentari

loading...