Juričan pokreće online radionicu malog autorskog karantena filma: Prva radionica popunjena

Blank_filmski inkubator pokreće online radionicu malog autorskog karantena filma koja je zamišljena kao intenzivni online tečaj u kojem mentori odabrane polaznike usmjeravaju da, s obzirom na situaciju u kojoj se nalaze, snime kratki igrani, dokumentarni ili eksperimentalni film, kojim bi na sebi svojstven način zabilježili kako provode vrijeme u karanteni.

Filmovi bi trebali biti snimani isključivo u interijeru u kojem polaznici egzistiraju osim ako priroda nečijeg posla ne iziskuje kretanje u otvorenom prostoru. Film može biti koncipiran kao dnevnik cjelokupnog procesa, može se baviti samo jednim segmentom života u izolaciji, može biti narativan, ali ne nužno.

“Odlučili smo situaciju panike, bespomoćnosti i dokolice preokrenuti u nešto pozitivno i konstruktivno. Svi se nalazimo u neprirodnoj situaciji, a neprirodne situacije izvrsan su katalizator za kreativno izražavanje”, kazali su.

U pripremi su radionice za djecu, za srednjoškolce, za građanstvo, ali i za sve one koji se žele prijaviti na Akademiju dramskih umjetnosti.

Prva radionica, koja započinje 31.3. je popunjena no na svaku sljedeću još se možete prijaviti. Mentori su Igor Jelinović i Dario Juričan.

Prijaviti se podnose do 12.4.2020. (ned) do podne na [email protected] s naznakom: Za radionicu karantena filma

U prijavi je potrebno navesti nekoliko biografskih rečenica o sebi, kontakt podatke (e-mail i broj telefona), motivaciju za prijavu na radionicu,  napisati ideju ili sinopsis od najviše jedne stranice koja bi bila tema vašeg filma

Svi elementi prijave su obavezni.

Molimo vas da prijava ne bude dulja od dvije stranice, navode.

Prva sljedeća radionica održava se 16. travnja u 17 sati.


Komentari