Još se ne zna što s maturom: Daljnji koraci Ministarstva ovise o epidemiološkoj situaciji

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) najavilo je da će upute za ocjenjivanje učenika tijekom nastave na daljinu školama poslati početkom travnja te da se trenutačno razrađuje nekoliko scenarija provedbe državne mature, prenosi N1.

Ovaj tjedan Ministarstvo će svim osnovnim i srednjim školama, ali i učenicima i njihovim roditeljima i skrbnicima uputiti novu Preporuku za organizaciju nastavnog dana, a pri održavanju ispita državne mature, postoje logistički izazovi u kreiranju ispita, njihove distribucije te same provedbe, navodi Ministarstvo.

“Trenutno su u razradi tri do četiri moguća scenarija, a u kontaktu smo i s Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja koji će nam dati podatke o vremenskim okvirima koji su im potrebni za sve prethodno navede logističke izazove kako bismo ustanovili koji su scenariji najbolji”, ističe se u priopćenju MZO.

Daljnji koraci Ministarstva ovisi o epidemiološkoj situaciji u narednom razdoblju, a u trenutnoj situaciji, ističu, osim pružanja kontinuiteta obrazovnog procesa, cilj nastave na daljinu je i da bude sigurna luka za nastavnike, učenike i njihove roditelje i skrbnike u kriznim vremenima.

“Na sredini smo drugog tjedna izvođenja nastave na daljinu i unatoč tome što smo uspjeli uspostaviti stabilan sustav učenja i poučavanja na daljinu te smo osigurali i rezervne opcije izvođenja nastave putem televizijskih emitiranja, online sustava, YouTube kanala i mrežnih stranica Škole za život, učenici i nastavnici još uvijek se privikavaju na ovakav način rada – što je i razumljivo”, ističe se u priopćenju.


Komentari