‘JOŠ SE MORAŠ I BOJATI AKO GA NE PUSTIŠ…’ Zagrepčani predložili gdje pojačati kontrolu prometa: ‘Noću se to pretvara u stazu za utrke’

Prometna policija (Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX)

Redovito imamo priliku čitati o prometnim nesrećama koje su se zbile na zagrebačkim cestama. Uzrok su najčešće prekomjerna brzina i vožnja pod utjecajem alkohola, a često čak i kombinacija tog dvoje.

A da nekada uzrok prometnih problema su poroci, već i nerazumijevanje ili pak namjerno nepoštivanje prometnih pravila, dokazuje novi slučaj sa zagrebačkih ulica koji je razljutio građane. Naime, u Kišpatićevoj su s ciljem bolje regulacije prometa postavljeni stupići, no mnogi vozači odlučuju ih obilaziti u traci za suprotan smjer dok se uključuju u promet, što je izrazito opasno.

PROMETNI KAOS NA KIŠPATIĆEVOJ! Umjesto bolje regulacije, nastale još veće gužve: Vozači obilaze stupiće i voze u suprotnom smjeru

U skladu s time, čitatelji su nam na društvenim mrežama otkrili gdje bi u Zagrebu policija trebala češće kontrolirati vozače.

Najviše prijedloga stiglo je za – Dubravu. “Avenija Dubrava i Zeleni val u oba smjera, “Avenija Dubrava, križanje Kapucinska pa sve do Sesveta. Na tom potezu je jedna kamera i to na nebitnom i mirnom djelu”, “Avenija Dubrava”, “Po Dubravi”, “Jedino u Dubravi ima dovoljna količina mišićavih koje treba kontrolirati, pa sad ne znam gdje ćete”, neki su brojnih koji navode probleme u tom dijelu grada.

 

“U blizini škola”, predlaže Zagrepčanka s kojom mišljenje dijeli sugrađanin. “Škole na prvom mjestu, obavezno ujutro i poslijepodne”, kaže.

”Imali bi love do krova…”

Neki su građani naveli konkretnije lokacije za prometne policajce. “Na raskrižju Zagorske i Selske, tamo svi idu na crveno. Svako jutro od 7 do 10 sati. Imali bi love do krova za prekršaje. Svi na mobitelima i nitko ne daje žmigavce za skretanje”, otkrila je Zagrepčanka.

“Definitivno križanje kod kazališta Trešnja. Tamo sijeku cijelo raskrižje i uredno idu zabranjeno ravno iz smjera zapada prema istoku a ne preko podvožnjaka. Dvaput sam tomu svjedočila”, raspisala se njena sugrađanka.

Foto: Goran Sebelic / CROPIX

“Branimirova se noću pretvara u stazu za automobilske utrke i driftanje”, objasnila je tamošnja stanovnica. Vozači, čini se, jure i drugim dijelovima Zagreba. “Selska cesta na Trešnjevci, cijelu trasu od Savskog mosta pa do Ilice od 0 do 24, pogotovo u noći kako voze reli”, objašnjava Zagrepčanin.

“Draškovićeva ulica i Trg Hrvatskih Velikana! Vrlo opasno raskrižje, sve opasnije. Tramvaji i taksiji jurcaju, a pješaci su potencijalno ugroženi! Regulacija prometa ne postoji”, upozorava još jedan sudionik prometa.

“Tamo gdje su gužve i gdje luđaci pretječu kolonu i nakon toga prođu kroz crveno kao da se njih nimalo ne tiču prometna pravila. Još se moraš bojati da ne potegne pištolj na tebe jer ga nisi pustio”, piše jedan od čitatelja koji se brine za svoju sigurnost u prometu.

Drugi su pak dali konkretna imena ulica kojima nedostaje prometne regulacije. “Od Ribnjaka do Gračana, pa spust do Petrove”, misli sudionica u zagrebačkom prometu.

“Raskrižje Savska-Prisavlje, kao i cijelo Prisavlje gdje je ograničenje 40, a vozi se 60 na sat”, predlaže čitateljica. “Sve avenije u Zagrebu”, kratak je bio Zagrepčanin.

“Ispred svih birtija i kafića. Mnogi pijani sjedaju za volan”, zaključila je čitateljica.


Komentari