Još jedna aviokompanija napušta Zagreb! Nakon šest godina ostajemo bez direktne veze sa Dubaijem!

Foto:screenshoot/yt

Svega par sati nakon što je Croatian Aviation objavio kako je Emirates otkazao sve letove prema Zagrebu za 2021. godinu, isto je učinio i FlyDubai.

Naime, Emirates je otkazao liniju Dubai – Zagreb za ovu godinu, no ostavljena je mogućnost povratka kompanije FlyDubai na istu liniju s početkom zimskog reda letenja. Aviokarte na ovoj liniji bilo je moguće kupiti doslovno do jučer, piše Croatian Aviation.

Emirates je prema Zagrebu prometovao u ljetnom, a FlyDubai u zimskom redu letenja. Takav raspored bio je najavljen i za ovu godinu.

FlyDubai je otkazao sve letove prema Zagrebu za listopad, studeni i gotovo cijeli prosinac. Trenutno u prodaji drži polaske od 27. prosinca te najavljuje 3 leta tjedno kroz siječanj, veljaču i ožujak, no vjerojatnost da će isti biti realizirani je vrlo mala.

S obzirom na to da je Emirates u potpunosti otkazao liniju Dubai – Zagreb za iduću godinu postavlja se pitanje hoće li na njoj prometovati FlyDubai. Prema dostupnom redu letenja neće, no ostalo je dovoljno vremena da ova niskotarifna kompanija uključi Zagreb u svoju mrežu destinacija za ljetni red letenja 2021. godine.

Zagreb trenutno nema najavljenu direktnu zračnu vezu s Dubaijem za 2021. godinu. Linija je redovno prometovala od 2014. godine, pokrenuo ju je upravo FlyDubai, piše Croatian Aviation.

Podsjetimo, Croatian Aviation je jučer objavio kako je Emirates, planetarno poznata aviokompanija sa sjedištem u Dubaiju, otkazala liniju Dubai – Zagreb za cijelu 2021. godinu!

Kompanija je planirala prometovati na liniji Dubai – Zagreb u ovogodišnjem ljetnom redu letenja, no zbog globalne pandemije početak prometovanja na ovoj liniji je prvo odgađan, a zatim je ista u potpunosti otkazana za ovu godinu.

Emirates je zatim ostavio u prodaji svakodnevne letove na ovoj liniji za ljetni red letenja 2021. godine, no i to se sada promijenilo. Kompanija je otkazala sve letove za Zagreb za iduću godinu, zatvorila ured u zagrebačkoj zračnoj luci i otpustila njene djelatnike. Veliki zrakoplovi tipa B777-300ER koji su bili svakodnevni u Zagrebu tako se uskoro neće vratiti u glavni grad Hrvatske, što je svakako i financijski udarac za zračnu luku s obzirom na prihode koje je ista ostvarivala svakodnevnim slijetanjem zrakoplova ove kompanije, pisao je Croatian Aviation.

Emirates je uz liniju Dubai – Zagreb za 2021. godinu otkazao i sljedeće linije:

Dubai – Edinburgh,
Dubai – Porto,
Dubai – St. Petersburg.


Komentari