Još je malo vremena ostalo za primjedbe na GUP: Evo gdje možete doznati više!

Boris Kovacev / CROPIX

Otkad je Milan Bandić predstavio nove izmjene Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba i počeo planirati svoj ‘Manhattan’, mnogi zagrepčani digli su se na noge kako bi ga u tome spriječili. Razne inicijative osnovale su tako savjetovanja o GUP-u, odnosno o tome kako ga tumačiti i na koji način formulirati primjedbe.

Kako bi građanima olakšali ispunjavanje primjedbi i zaobilaženje birokracije, inicijative su ispunile i obrasce napomenama ne bi li ih se moglo samo potpisati i poslati u Grad.

“Primjedbe i prijedlozi razvrstani su u nekoliko setova od kojih svaki sadržava 5 različitih dokumenata. Dovoljno je odabrati jedan set, isprintati ga, na svakom listu ispuniti potrebne podatke, potpisati i poslati u jednoj ili pet zasebnih preporučenih pošiljki NAJKASNIJE do 13.8. Možete ih i osobno urudžbirati na adresi navedenoj u dokumentu”, piše u objavi na Facebooku inicijative Savica za park.

Inicijativa poziva građane i da sutra, 8. kolovoza, dođu u 17 sati na javno izlaganje u Gradskoj skupštini u Ćirilometodskoj 5 “kako bi i usmenim putem „pohvalili” Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada za beskompromisnu borbu za javni interes i kvalitetniji život građanki i građana Zagreba.”

Zagrepčani mogu doći potpisati prigovore na GUP danas od 18 do 20 sati u Siget kod benziske pumpe ili u petak i subotu u isto vrijeme na hipodromu.

Ponovna javna rasprava o GUP-u počela je 31. srpnja i trajat će do 14. kolovoza, a primjedbe se mogu poslati isključivo poštom, na adresu Gradskog ureda za strategijsko planiranje, Ulica Republike Austrije 18.

Komentari