JOŠ 199 OSOBA BEZ DOMA! U Hostel Arena došli i predstavnici Grada, tvrde kako ih redovno posjećuju

Na privremenom smještaju koji sada više ne djeluje kao takav, u Hostelu Arena stanuje još 199 ljudi. Nekolicina njih došla je s područja Sisačko-moslavačke županije, no većinu čine oni koji su nekoć boravili u Studenstkom domu Cvjetno naselje.

Sve njih, na obljetnicu potresa, posjetila je gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić. Istaknula je kako se s tugom prisjeća posljedica koje je za sobom ostavio potres, ali i kako se nada da će ovih 199 ljudi što kraće ostati u hostelu Arena i kako će se uskoro početi vraćati u svoje obnovljene domove.

Foto: Grad Zagreb

Navodi kako je grad učinio sve u svojoj ingerenciji.

“Naše sugrađane smještene ovdje redovito posjećujemo i u razgovoru s njima nastojimo otkloniti sve manjkavosti te kroz naše resorne urede, Zagrebački holding i gradski Crveni križ vidjeti što sve dodatno možemo učiniti”, tvrdi pa izražava nadu da će uskoro početi i obnova.

“Zagreb zaslužuje cjelovitu obnovu”, zaključuje.

Inače, dio stanovnika potresom pogođenih područja sklopio je ugovore o financiranju najamnine pa su smješteni u stanove, no o kojem je broju riječ, nije poznato. Iz tog razloga, upit smo poslali gradskom uredu, ali i Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Njihove odgovore proslijedit ćemo po zaprimanju.


Komentari