JESU LI ONI NORMALNI? Grad Zagreb u obnovi ulice betonom zalio šahtove, a stiže novo nevrijeme!

11.08.2020., Zagreb - Obnovom asfalta i novim iscrtavanjem kosih parkinga u Haulikovoj ulici u Zagrebu dio sahtova ostao je zacepljen ili na pola pokriven slojem asfalta. Samo rijetki su u potpunosti oslobodjeni Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Građani misle da je gradska uprava troma i sporo obnavlja grad no, kada se konačno pokrene, tada shvate da bi bilo bolje da se s radovima nikada nije ni počelo.

Jedna od takvih situacija gradskih radova koja izgleda kao iz popularnog češkog crtića ‘A je to’, ona je s šahtovima u Haulikovoj ulici.

Tamo je Grad krenuo u obnovu asfalta i iscrtavanje parkinga. Sve bi to bilo sjajno da jedan dio šahtova nisu zalili asfaltom i djelomično ih prekrili. Ovaj problem možda i ne bi bio toliko velik da se u nedavnim poplavama nije otkrio ogroman problem zastarjelog sustava odvodnje.

Stručnjaci su tada ustvrdili kako stari gradski sustav odvodnje ne može više podnijeti toliko velik broj stanovnika, a i problematično je što isti sustav odvodi i oborinske i kanalizacijske vode.

11.08.2020., Zagreb – Obnovom asfalta i novim iscrtavanjem kosih parkinga u Haulikovoj ulici u Zagrebu dio sahtova ostao je zacepljen ili na pola pokriven slojem asfalta. Samo rijetki su u potpunosti oslobodjeni
Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

I navodno slučaj Haulikove ulice nije jedini takav slučaj, jer građani već danima u raznim grupama na Facebooku dijele fotografije na kojima se vidi da su se slična asfaltiranja odvijala u drugim dijelovima grada.


Sve se ovo dogodilo nakon dvije velike poplave koje su nedavno zadesile grad i ostavile mnoge građane bez krovova nad glavom, smještene u ratne gradske hostele. Biti će zanimljivo vidjeti kako će ovu asfaltirani šahtovi podnijeti novo nevrijeme koje je najavljeno od utorka.

Komentari

loading...