Jeste li sudjelovali u ovim nagradnim igrama? Pripazite, nije sve kako se čini

FOTO: Konzum.hr

Facebookom haraju lažne i nepostojeće nagradne igre, a posebno je opasna ona s primamljivin nagradnim fondom na stranici “Konzum Hrvatska“ koja je ukupno podijeljena preko devet tisuća puta.

“Dragi naši kupci, pošto se ljetu bliži kraj, a vi možda niste nikamo otišli, imamo za vas super iznenađenje! Poklanjamo vam bon u vrijednosti od 2 x 500 ,2 x 1000, 2 x 1500 , 1 x 2000 kuna!

Sve što je potrebno da podijelite, lajk našu stranicu, označite sa – sviđa mi se te komentirajte i označite osobu sa kime biste podijelili nagradu! Dobitnici će biti odabrani 15. Kolovoza! SRETNO ! VAŠ KONZUM !“, navodi se na lažnoj stranici.

Iako je datum navodnog odabira prošao, ova objava još uvijek se dijeli. Ukupno je na Facebooku podijeljena preko devet tisuća puta.

Na lažnu nagradnu igru reagirao je i Konzum. Na jedinoj službenoj Facebook stranici upozorili su na lažnu stranicu.

“Dragi fanovi, na društvenim mrežama su ovih dana aktivne lažne nagradne igre sa stranica koje bez dopuštenja koriste Konzum logo i fotografije. Navedene stranice nose sličan naziv te nude novčane nagrade. Ovim putem vas molimo za oprez te da nikako ne šaljete svoje osobne podatke organizatorima tih igara, a pozivamo vas i da ovu informaciju podijelite s prijateljima!“, napisali su.

Ovo upozorenje podijeljeno je tek nešto više od 250 puta.

Konzum nije jedini čijim se imenom prevaranti koriste, iste probleme ima i Lidl.

Kako se zaštititi?

Iz policije su nekoliko puta upozoravali da ne nasjedate na nikakve nagradne igre u kojima se od vas traži da šaljete podatke o svom bankovnom računu, presliku osobne iskaznice ili drugih dokumenata.

Kada se neka nagradna igra pojavi na Facebooku, Twitteru ili Instagramu provjerite je li profil verificiran. Ako ima kvačicu u plavom krugu kraj naziva profila znači da je verificiran, ali i tada možete zatražiti pomoć ili prijaviti značku društvenoj mreži na kojoj se profil nalazi ako vam je iz bilo kojeg razloga sumnjiva.

Prevaranti su iz dana u dan sve vještiji i domišljatiji pa ako i naiđete na neku nagradnu igru, poslovnu ili ljubavnu ponudu za koju vam se čini da je predobra da bi bila istinita, onda to i vjerojatno jest tako.


Komentari