JELENA VELJAČA PROZVALA PREDSJEDNICU: ‘Razočarana sam kao žena’

Foto: Facebook/ #Spasime

Jelena Veljača gostujući na N1 televiziji govorila je o jučerašnjem prosvjedu, u čijoj organizaciji je i sama sudjelovala kao jedna od glavnih idejnih kreatorica.

“Ja bih trebala biti ponosna na to, ali nisam, nego me zapravo jako sram, i za ovu državu, i za ovaj sustav jer ako jedna Facebook grupa zatvorenog tipa može dobiti 44 tisuće poruka od žrtava zlostavljanjau 15 dana. Nije li to nešto čega se trebamo sramiti, da je Facebook grupa ispovjedaonica?”, kazala je.

Osvrnula se i na vodeće ljude u državi koji su podržali, odnosno nisu podržali, a smatra da su trebali. Konkretno, pozdravila je dolazak premijera Andreja Plenkovića jer im je dao legitimitet, ali i osigurao medijski publicitet koji možda ne bi dobili, ali je u isto vrijeme i skeptična:

“Lijepa je mentalna slika da dođe podržati svoje građane, to djeluje fantastično, urbano. Je li to doista tako, nisam sigurna. Moći ću konačno mišljenje dati kada sjednemo jedni prekoputa drugih”.

Kritizirala je nedolazak predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, čiju prisutnost, kaže, je apsolutno očekivala.


“Ja sam nevjerojatno sretna što trend ženskih lidera u svjetskoj pa i u hrvatskoj politici ojačava. U tom smislu sam mislila da će se ona, koja je puno najvaljivala u tom području, barem pojaviti. Čini mi se da bi njena, barem simbolička podrška bila potrebna. Nije se pojavila, apsolutno mi je žao. Pozvali smo sve političare i u tom smislu sam jako razočarana. Ja sam se nadala da će ona kao žena doći podržati incijativu”, kazala je.

Nije kritizirala samo predsjednicu, nego i ministricu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nadu Murganić, odnosno njenu izjavu ‘tako je to u obitelji’ za koju se nije ispričala.

“Ta izjava je suštinski problem našeg društva. Ona je tom izjavom dala legitimitet nasilju. Nasilje nije obiteljska stvar i ako ova država želi da obitelj bude sigurno mjesto, mora nešto učiniti po tom pitanju”, poručila je Veljača.

Komentari

loading...
-->