Jedan od simbola Strossmayerovog šetališta otišao u povijest: ‘Svačega se nagledalo’

Foto: Ljiljana Relić

Jedan od simbola Storssmayerovog šetališta otišao je u povijest. Naime, snažan je vjetar srušio stablo divljeg kestena. Korijen starog debla potpuno je izbijen iz zemlje, a krošnja je u trenutku pada udarila u svjetiljku. Od siline udarca lampa je pala s betonske drške. Na sreću, u to vrijeme nije bilo šetača na Strossu.

Za brojne je Zagrepčane ovaj prizor bio emotivan. Naime, gotovo da nema osobe koja barem jednom nije prošla ili sjela kod ovog kestena.

“Ciklus života: starac je otišao, mladac će doći! Bilo je lijepo stablo i svačega se nagledalo: Krvavih ratova, diktatura, mržnje i ljubavi, djetinjstava, odrastanja, starosti…ali ne treba žaliti. Nadam se da će ono mlado koje će biti posađeno, gledati lijepi “film”, jedan je od komentara na Facebook grupi “Zakaj volim Zagreb”.

“A čemu su sve ove stare krošnje svjedočile. I ljubavima i prekidima, i sunčanim danima i snježnim olujama. i usporenim šetnjama staraca i dječjim veselim trkom”, dodala je jedna članica grupe.

Radnici Zrinjevca, postavili su žutu vrpcu na platou iznad Zakmardijevih stuba, a drvo su ispilili.

“Čim su radnici Zrinjevca izašli na teren i ogradili područje, znači da će ga uskoro ukloniti. Vjerojatno kroz par dana. Ovog ih vikenda u tome vjerojatno sprječava Zagrebački maraton, jer im je zbog prometnih restrikcija otežan prijevoz”, otkrili su iz Komunalnog redarstva za Jutarnji.


Komentari