Jedan od najokrutnijih zločina u povijesti: David Komšić osuđen na 30 godina zatvora

Zeljko Lukunic/PIXSELL

David Komšić osuđen je na 30 godina zatvora za ubojstvo tada 19 – godišnje Kristine Krupljan.

Danas mu se na Županijskom sudu u Zagrebu izrekla prvostupanjska presuda za zločin koji je Komšić počinio tako što je čak 88 puta nožem izbo Kristinu.

Sud ga je proglasio krivim, a sutkinja mu je izrekla kaznu zatvora od 30 godina, što znači da se Komšiću kazna odredila kao punoljetnoj osobi.

Podsjetimo, prošlo je gotovo 14 mjeseci otkako je 20-godišnji David Komšić ubio bivšu trudnu djevojku Kristinu Krupljan koja je tada imala 19 godina.

Najveće pitanje je bilo hoće li Komšiću sudsko vijeće na čelu sa sutkinjom Sanjom Mazalin suditi kao maloljetniku, iako je u vrijeme ubojstva bio punoljetan, ili će mu se suditi kao odraslom.

Prošli tjedan u završnom govoru Komšić se izjasnio da nije kriv, a njegov odvjetnik Veljko Miljević je zaključio da Komšić nije bio ubrojiv prilikom ubojstva bivše trudne djevojke, te da je svoj čin napravio u stanju jake razdraženosti. Miljević smatra da je Komšić bio smanjeno ubrojiv te da mu se treba suditi kao maloljetniku.

Tako ne misli tužiteljica Županijskog državnog odvjetništva Natalija Slavica koja je kazala da monstruozno djelo ima dodatnu težinu jer je Komšić znao da je Kristina bila trudna. Slavica smatra da ovdje nije riječ o maloljetničkom deliktu već činu odrasle osobe, i zbog toga traži da mu se sudi kao odraslom. Slavica je istaknula kako je ovo ubojstvo jedno od najokrutnijih koje pamti hrvatska javnost. Nadalje, istaknula je Slavica, Komšić je na okrutan način ubio Kristinu iz bezobzirne osvete jer je ona imala drugog dečka, a 88 ubodnih i reznih rana dovoljno govori o okrutnosti ubojice.

Također, Slavica je podsjetila na prijašnje napade na Kristinu od strane Komšića, a zbog jednog takvog iz 2016. godine se vodi još jedan kazneni postupak protiv Komšića i tri optuženika koji su napali Kristinu u studenom 2016. kad su joj razbili automobil i mobitel, što dokazuje da joj je Komšić kroz duže vrijeme prijetio.


Komentari