Je li ovo Maras, osim sebe, najavio još jednog kandidata za gradonačelnika Zagreba iz redova SDP-a?

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Konstatacija SDP-ovca Gordana Marasa kako se već dvije godine priprema za utrku na čelno mjesto Grada Zagreba, nije najbolje prihvaćena u javnosti, no Maras čini se, od svoje želje ne odustaje.

Ipak, kasno sinoć objavio je novi status, kojim kao da, brže bolje, najavljuje SDP-ovog kandidata za gradonačelnika grada Zagreba, ali pritom ne isključuje niti sebe. Je li Maras jučer saznao za konačnu odluku stranke kojoj pripada, pa sad pokušava ‘zglajzati’ neugodnost koju će imati ukoliko SDP ne stane iza njega kao kandidata, nije potpuno jasno, no status je svakako intrigantan.

[UKOLIKO NE POŠTUJEMO SEBE I SVOJE ČLANOVE, NEĆE NAS NITI DRUGI POŠTOVATI]

Vidim da ni danas ne prestaju rasprave o tome treba li SDP imati kandidata za izbore u Zagrebu i treba li to biti osoba koju su članovi izabrali da to bude.

Prvo, mnogi se pouzdaju u to što će reći anketa 7 mjeseci prije izbora u trenutku dok SDP nije niti potvrdio svog kandidata, a drugi su već godinu dana u kampanji.

Ja vjerujem u samo jednu anketu, a to je ona na dan izbora!

Drugo, SDP je bio korektan prije četiri godine te je podržao AMT (koja nije SDP-ovka) dok su se drugi pokušavali bildati, pa prespavali drugi krug izbora i na taj način indirektno pomogli da Bandić ostane u svojoj fotelji. Nisu puno naučili niti na predsjedničkim izborima kada im je bilo bezveze da podrže Milanovića u drugom krugu jer je logika valjda da kad nema njih nestaje interes naših građana, Zagreba i Hrvatske. Na sreću njihova potpora

Zoranu nije bila potrebna.

Da završim ovaj predugi post.

SDP će imati svog kandidata i on će na slijedećim izborima u Zagrebu pobijediti bez obzira na trenutne ankete i analitičare koji u pravilu nikad ništa ne pogode”, poručio je Maras.

Teško je povjerovati i u to kako SDP Marasa koristi kako bi se ”ispucalo” sve negativno, te kako bi, na neki način, zaštitili svog pravog kandidata i smanjili negativne komentare prema istom, tko god to bio, ali da će ovo biti jedni od zanimljivijih i neizvjesnijih lokalnih izbora, jasno je već sada. Pitanje je samo kako Maras planira nastaviti svoj politički put nakon debakla na parlamentarnim izborima, ako se isto dogodi i na lokalnim.


Komentari