Je li on SDP-ov kandidat? Pojavilo se novo ime za gradonačelničku utrku u Zagrebu!

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Zagrebački SDP započeo je pripreme za lokalne izbore, ali čini se kako su još jako daleko od odluke koga će kandidirati za gradonačelnika Zagreba.

Među poželjnim imenima za SDP-ova kandidata pojavilo ime Joška Klisovića, bivšeg zamjenika ministrice vanjskih poslova i SDP-ova saborskog zastupnika.

– Joško je super, sposoban, drag, stručan, a Zagreb bi sigurno profitirao da on postane gradonačelnik. Međutim, Joško nema karizmu i pitanje je bi li birači prepoznali njegove kvalitete – kazala je osoba iz vrha SDP-a za Jutarnji.

Konkretne pripreme za lokalne izbore za sada su svedene na razgovore s drugim opozicijskim strankama, piše Jutarnji. Poznato je i kako je SDP-ova delegacija razgovarala s predstavnicima platforme Možemo!, a ovaj tjedan se ponovo sastaju.

.- Svi su se složili da žele promjenu u Zagrebu. U tome je cijela oporba iskrena. Ali tek treba vidjeti na koji način. Prvi je korak odlučiti hoćemo li svi zajedno na izbore, ili ćemo ići u dva bloka. Pitanje kandidata je tek na kraju, ali se mora respektirati rejting stranaka – kaže sugovornik iz zagrebačkog SDP-a.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin dao je svim lokalnim organizacijama rok do sredine prosinca da definiraju kako će izaći na lokalne izbore i tko će biti kandidati za gradonačelnike, načelnike, župane i njihove zamjene.

Zanimljivo, Gordan Maras koji je kazao kako se za utrku na čelno mjesto grada Zagreba priprema posljednje dvije godine, ne spominje se kao SDP-ov kandidat.


Komentari