Izvucimo iz sebe najbolje, poručio je gradonačelnik u čestitci upućenoj Zagrepčanima i Zagrepčankama

Foto: Davor Pongracic / CROPIX / POOL

Gradonačelnik Milan Bandić svim Zagrepčankama i Zagrepčanima poslao je uskrsnu čestitku koju prenosimo u cijelosti. 

“Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

sretan vam Uskrs –  blagdan vjere, nade, mira i radosti!

Neka nam univerzalne poruke Uskrsa budu nadahnuće i vodilja u našoj svakodnevici, posebice danas kada se suočavamo s pošašću koronavirusa i s posljedicama razornog potresa koji nas  je zadesio.

Stoga, izvucimo iz sebe najbolje i pokažimo spremnost na davanje, dijeljenje i solidarnost s drugima kao zalog za sretniji i ispunjeniji život!

Neka odgovorno ponašanje, strpljenje, solidarnost, razboritost i zajedništvo budu temelji na kojima ćemo, unatoč problemima i izazovima, graditi bolje, pravednije i uspješnije društvo  – naš Zagreb i jedinu nam Hrvatsku!

Budimo odgovorni – čuvajmo sebe i  svoje bližnje!”, napisao je.

Sličnu poruku poslao je i putem svog Facebook profila, no tamo se odlučio posebno obratiti i građanima koji Uskrs dočekuju u studentskom domu “Cvjetno naselje”. Izrazio je i žalost jer ove godine mora objaviti staru sliku Zagreba ukrašenog za Uskrs.

Gradonačelnik je Uskrs čestitao i kardinalu Josipu Bozaniću, nadbiskupu metropolitu Zagrebačke nadbiskupije, monsinjoru Giorgiu Lingui, apostolskom nunciju u Republici Hrvatskoj, monsinjoru Egidiju Ivanu Živkoviću, Željezanskom biskupu te svim hrvatskim biskupima.

Komentari