IZNIMNO PRIZNANJE! Zagrebački profesor geografije proglašen je najboljim u cijelom svijetu!

Veliko priznanje ovih je dana stiglo s najznačanijeg svjetskog natječaja za učitelje Global Teacher Award 2020. i to poznatom profesoru geografije iz zagrebačke Osnovne škole Ive Andrića, Dejanu Nemčiću koji je proglašen najboljim profesorom u cijelom svijetu u konkurenciji najboljih učitejla iz čak 110 zemalja!

Nemčića je za ovu nagradu nominirala platforma Edubalkan, u čije  se osnivanje i djelovanje uključio kad su u Hrvatskoj zbog karantene zatvorene sve škole. Riječ je o platformi u kojoj su se povezivali profesori učitelji i nastavnici diljem regije kako bi jedni drugima dali podršku u provođenju on-line nastave.

Od malenog grada Garešnice do vrha svijeta. Dobitnik sam nagrade – najbolji učitelj svijeta. Najprestižnija je to nagrada u polju svjetskog obrazovanja – napisao je profesor na svome Facebook profilu.

Podsjetimo i kako je upravo profesor Dejan Nemčić prije nekoliko godina pokrenuo i humanitarnu akciju za pomoć djeci trećega svijeta “Afrika – Možemo zajedno”, kada je nakon dodjele školskog pribora najsiromašnijim školama i djeci, podijelio i na stotine lijekova protiv malarije – bolesti od koje u Africi godišnje umre preko 700 000 ljudi, od čega se 92 posto odnosi na djecu.

Dejan Nemčić/Facebook

 


Komentari