IZNENADIT ĆETE SE: Evo na kojem se mjestu po cijeni parkinga nalazi zagrebačka zračna luka!

Do zanimljivog podatka došli su na portalu taxi2airport. On je naime napravio listu od 28 europskih metropola te cijena parkiranja u sklopu njihovih zračnih luka. Statistika je pokazala da je zagrebačka zračna luka “Franjo Tuđman” s cijenom od 27 kuna po satu na svom parkingu jedna od jeftinijh kad je riječ o europskim aerodromima.

S cijenom parkiranja od 3,63 eura po satu, “Franjo Tuđman” zauzeo je 16. mjesto i gotovo je triput jeftiniji od najskupljeg europskog aerodromskog parkirališta, onog u sklopu štokholmske zračne luke Arlanda..

Skupa švedska Tamo će potrošači za sat parkiranja izdvojiti čak 9,28 eura, dok će drugi najskuplji parking u Europi pronaći u sklopu londonskog Heathrowa, gdje parkiranje košta 8,69 eura na sat, piše Novac.hr.
Treće mjesto zauzela je pak pariška zračna luka “Charles de Gaulle”, gdje posjetitelji za parking izdvajaju čak 8 eura po satu, a zanimljivo je da je na četvrto mjesto dospjela zračna luka jedne države koja u načelu ima prosječne cijene bliske hrvatskima.
To je praški aerodrom “Vaclav Havel” za koji također treba dvaput razmisliti isplati li se do njega ići vozilom: sat vremena parkinga ondje stoji 7,79 eura te je skuplji čak i od parkiranja u kopenhaškoj zračnoj luci, gdje se za jedan sat parkiranja plaća 6,69 eura.
Cijene parkinga na “Franji Tuđmanu” pak bliske su cijenama nekih regionalnih aerodroma poput budimpeštanskog aerodroma “Ferenc Liszt” (3,93 eura) ili pak aerodroma u Bratislavi (4 eura).
Jeftino u Sloveniji

Zračna luka koja zasad ima najjeftiniji parking u nekoj europskoj metropoli jest rumnjski aerodrom “Henri Coandă”, gdje posjetitelji za ostavljanje vozila plaćaju samo 1,26 eura po satu, a slijede ga zračna luka u glavnom gradu Bugarske, gdje ista usluga košta 1,53 eura, te aerodrom u Vilniusu s 1,80 eura za sat. Jeftin parking danas je moguće naći i u Sloveniji, gdje je cijena za sat u sklopu zračne luke “Joža Pučnik” definirana na 2 eura za 60 minuta.

Cijene parkinga na europskim zračnim lukama

Najskuplje zračne luke (po satu)

– Stockholm, Arlanda: 9,28 eura


– London, Heathrow: 8,69 eura

– Paris, C. de Gaulle: 8 eura

– Paris, Vaclav Havel: 7,79 eura

Najjeftinije zračne luke (po satu)

– Bukurešt, H. Coanda: 1,26 eura

Komentari

loading...