IŽIVLJAVANJE NAD ŽIVOTINJAMA: Polio ih s benzinom i spalio! Spašeni u zadnji čas

Facebook/Udruga Indigo

Facebook stranica udruge Indigo koja spašava životinje danas je objavila mučan post o novom iživljavanju nad životinjama. Prije tri dana objavili su kako je pronađena kujica sa štencima, koje je neki monstrum polio benzinom te zapalio.

“Poliveni su BENZINOM i ZAPALJENI. Dva štenca nisu preživjela….Nažalost, vatra ih je zahvatila! Ostala četiri štenca i kujica su u opasnosti i HITNO trebamo PRIVREMENI smještaj. DOLAZE u srijedu u Zagreb“, napisali su.

 

Začula je lavež i osjetila smrad dima

Telegram piše kako je Brođanka u subotu pronašla napuštenu pseću obitelj. Naime, na putu prema poslu, začula je lavež i osjetila smrad dima te je tada primijetila kujicu sa štencima i uočila kako je netko zalio malene psiće benzinom i zapalio ih. Pored njih je ležala njihova majka i očajnički lajala, očito dozivajući u pomoć. Žena je uspjela štence izvući iz vatre, no dvoje psića je nažalost uginulo.

“Štenci nisu bili stariji od pet dana. Sad se još hrane majčinim mlijekom pa ih nećemo razdvajati iduća dva mjeseca, tako da im trenutno tražimo privremeni smještaj”, rekla je Jasenka Pavić iz udruge Indigo za Telegram. Štenci će biti čipirani i cijepljeni, a nakon što ojačaju pokušat će im se pronaći stalni udomitelji.

Za malce su uskoro stigle sretne vijesti – naime, pronađeni su dobri ljudi koji će ih zbrinuti. Inače, iz udruge za pravnu zaštitu životinja Animalex poručuju kako se u ovom slučaju radi o višestrukom kršenju zakona.

“U ovom slučaju ne radi se samo o kaznenom djelu ubojstva i mučenja životinja prema Kaznenom zakonu, već i o napuštanju životinja, prema Zakonu o zaštiti životinja. Kao prekršaj to je kažnjivo s novčanom kaznom od 15.000 do 30.000 kuna”, upozoravaju iz Animalexa.

Komentari