Izgubili ste mobitel ili vam je ukraden? Postoji način da ga vratite!

Pexels

Koliko smo navikli na svoje mobitele govori činjenica da ih često nazivamo “produžetkom ruke”. Unatoč tome, često se dogodi da ga izgubimo pa slijedi onaj “mini heart attack” i panika.

Isto se dogodilo jednoj Zagrepčanki koja se vozila taksijem. Mobitel joj je ostao u automobilu i nikako nije mogla doći do broja mobitela vozača. U Facebook grupi “Zakaj volim Špansko” potražila je pomoć.

“Sinoć mi je mobitel nazalost ostao u taxiju, boltu i nikako nisam mogla doc do informacije(broja) vozaca. Da li ima netko ideju kako doc do informacija tih, iako mi je vec netko izgasio mob da li da pisem gotovo ili?”, napisala je.

Ono što su joj ostali članovi grupe savjetovali vezano konkretno uz taksi – bolt jest da se na kraju vožnje dobije e-mail sa svim informacijama o vožnji te na taj način može doći do vozača.


Savjet za one koji mobitel ostave na drugim mjestima jest da se prijave na svoj e-mail na Googleu, u postavkama pronađu opciju “sigurnost”, lociraju uređaj, gdje će pisati gdje se nalazi i je li isključen. Postoji opcija – lociraj, zaključaj, zvoni i tome slično.

Za osobe koje imaju Samsung, konkretno postoji opcija “Find my phone” na Samsung stranici gdje se mobitel može zaključati, trajno izbrisati podaci, ostaviti poruka na naslonu i tome slično.

Jedna je osoba u grupi tako prepričala iskustvo slično onom osobe koja je tražila savjet. Gospođa je isto, naime, zaboravila mobitel u Uberu, putem aplikacije zaključala mobitel i napisala na zaslon “Ovaj mobitel ne pripada ovoj osobi”, nakon čega joj ga je vozač ipak vratio.

 

Komentari