‘Izgledala je uspaničeno’ Žena ga zaskočila na parkingu na Maksimiru, njezina priča nije mu bila sumnjiva

Parkiralište, ilustracija (Foto: Pixabay)

Sudeći po broju čitatelja koji nam se javljaju zbog prevare koja je u zadnje vrijeme vrlo proširena po Zagrebu, počinitelji nesmetano hodaju po gradu i iz dana u dan vrebaju nove žrtve.

‘Riječ je o moćnoj osobi’: Vlasnik restorana pomogao muškarcu, a onda je uslijedio ‘hladni tuš’

Kako smo ranije pisali, muškarac je prilazio žrtvama govoreći da mu se zaključao automobil u kojem su ostali ključevi, novčanik i mobitel te da treba za poziv. Često bi zvao broj na koji se nitko ne javlja i koji je isključen, a za to vrijeme bi se pravio da razgovara.

‘Samo smo mu željeli pomoći’ Supružnicima u Zagrebu prišao nepoznati muškarac i zamolio ih za poziv: ‘Shvatio sam kad sam sjeo na kavu’

Nakon što ne bi uspio dogovoriti dolazak osobe s rezervnim ključem, na pristojan bi način zamolio za novac za taxi i pozvao taxi, odnosno zazvonio jednom, kako su nam pojasnili čitatelji koji su mu povjerovali.

Tek kad su mu dali novac, shvatili su da su izigrani i da im taj novac nikada neće vratiti. Iako smo do sada pisali o muškarcu, javio nam se čitatelj koji je imao susret sa ženom koja je ispričala gotovo identičnu priču.

‘Sportski građen, košuljica, frizura’ Još jedna Zagrepčanka postala žrtvom prevare: ‘Rekao je da je odvjetnik, kulturno je razgovarao’

Kad je čitatelju ispričala kako joj se zaključao automobil, zamolila ga je za poziv, a potom nazvala nekog iz Zadra.

Ilustracija: Foto: Nera Simic / CROPIX

“Odglumila je da je uspaničena, nije joj imao tko donijeti ključ pa sam joj ponudio novce za taxi do doma da ode po rezervni ključ koji se navodno nalazio u Krapini. Dao sam joj svoj broj da mi se javi pa kad bude u mogućnosti da vrati novac.

‘Mirišljav, izgelirane kose’ Zagrepčanka pristala pomoći potpunom strancu: ‘Lekcija koju sam skupo platila’

Kasnije sam shvatio da je to sve bila prevara. Kad sam ispričao to jednom prijatelju on mi je rekao da mu se slično dogodilo kad mu je prišao muškarac plave kose koji je imao identičnu priču, no srećom po njega, nije imao dovoljno novca kod sebe”, ispričao nam je čitatelj koji je želio upozoriti i ostale da ne nasjednu na prevarante.

‘Lik je došao u vrtić’: Žena je tek kasnije shvatila o kome je riječ, ispričala nam je detalje susreta

Ukoliko ste i sami žrtva prevare, slobodno nam se javite i svakako, pozivamo vas da slučaj prijavite policiji neovisno o vremenu kada se dogodio.


Komentari