Zagrebački policajci u tramvaju bez maske! Uprava tvrdi, odluka stožera odnosi se i na njih, bit će kažnjeni

ZET

Idilične fotografije iz zagrebačkih tramvaja u kojima skoro pa svaki putnik i djelatnik imaju zaštitnu masku prekinula se dva policijska službenika koja su danas, oko 17 sati na Trgu bana Josipa Jelačića ušla u tramvaj broj 6 koji vozi u smjeru Sopota, ni više ni manje nego bez zaštitne maske, javlja 24 sata. 

Vozili su se dvije tramvajske stanice i na Glavnom kolodvoru napustili vozilo, no to ne opravdava njihovo nepoštivanje pravila. Posebice ne nakon nedavnog incidenta upravo na Glavnom kolodvoru kada su dva službenika muškarca pritisnuli o pod i nisu mu dopustili ukrcaj u vlak.

Da su uočeni službenici danas kršili pravila priznala je i Policijska uprava zagrebačka.

“Odlukom o izmjeni odluke o načinu organizacije javnog prometa u vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, koja je stupila na snagu 25. lipnja 2020., propisano je, između ostalog, da su putnici u javnom prometu obavezni u vrijeme boravka u prijevoznom sredstvu koristiti medicinske maske ili maske za lice. U tom smislu obveze propisane tom Odlukom, bez posebnih izuzetaka, odnose se i na policajce kad kao putnici ili iz razloga obavljanja policijskih poslova borave u prijevoznom sredstvu javnog prometa”, napisali su.

Dodali su i kako će poduzeti sve potrebne mjere i radnje kako bi utvrdili identitet dva policajca u tramvaju te će također utvrditi vrstu i težinu povrede službene dužnosti propisanih odredbama Zakona o policiji te u ovisnosti o utvrđenom pokrenuti odgovarajući disciplinski postupak.

Podsjetimo, odlukom Stožera civilne zaštite, putnici i djelatnici dužni su u javnom prijevozi nositi zaštitne maske za lice, a ako netko u vozilu nema masku, vozač ne smije krenuti.

Virus ne jenjava! Nakon objave stožera pristigli podaci o još novooboljelih


Komentari