(VIDEO) RAZGOVARALI SMO S MIROSLAVOM ŠKOROM! ‘Nikada se nisam prodao kao pjevač, ali niti kao političar, hvala Bogu. Bilo je prigoda’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Dani prolaze, a lokalni izbori sve su bliže. Bitka postaje sve “vatrenija” i zanimljivija, a oni koji žele zasjesti na “prvu fotelju” metropole daju sve od sebe kako mi se potencijalnim biračima predstavili u najboljem svjetlu. Kako bismo što bolje upoznali sve one koji žele doći na tron Zagreba, portal Zagreb.info pokrenuo je serijal video intervjua u kojima razgovaramo s kandidatima, a pritom otkrivamo i ono što bi možda voljeli sakriti. Naš je posljednji sugovornik bio Miroslav Škoro, a što smo sve otkrili – doznajte u nastavku.

Ovaj 58-godišnjak ugostio nas je u svome kvartu – Gračanima. “Ovdje sam od 2003., prije toga sam živio na Trešnjevci”, rekao nam je Škoro, koji je svoj kvart opisao kao – savršen.

“Kada sam tu svio svoje obiteljsko gnijezdo, kada sam izgradio kuću, to je definitivno postao savršen kvart”, rekao nam je kroz smijeh.

Pitali smo ga i je li lakše biti pjevač ili političar. “Hm… Ništa nije lako. Teško je biti i dobar pjevač, teško je biti i dobar političar. Generalno gledano, teško je biti u svemu dobar i dosljedan, teško je ne prodati se. Ipak, mislim da sam do sada u tome dobro uspijevao, nisam se nikada prodao niti kao pjevač, a hvala Bogu, niti kao političar. Bilo je prigoda. Međutim, onda bih morao odustati od svojih stavova”, rekao je Škoro, a otkrili smo i postoji li protukandidat kojeg nikako ne bi htio vidjeti u drugom krugu.

“A nemam ja tih problema. Ni kao pjevač nisam imao problema s tim da netko nastupa prije ili poslije mene. Svatko brije svoje, ako već brijemo nešto. Svatko brije svoje i sasvim mi je svejedno tko je prije, tko je poslije i koji je krug. Nemam ja problema s tim”, rekao nam je ovaj Osječanin, a ispitali smo i koliko zna o Zagrebu.

Pogodio je tako, iako nije bio siguran, da je Kuševićeva ulica u centru, koja odredišta spaja linija “četrnaestica”, ali i što znači ajpndekl. Točno je odgovorio i na pitanje koje je godine izgrađen Veliki klinički centar Rebro, ali i koliko Jarun ima otoka.

Zanimalo nas je i koje su tri ključne promjene koje će napraviti ako jednom dođe na tron metropole. “Ja mislim da je jako važno napraviti spojnicu na sjevernu obilaznicu, Zagrebu to treba. Mislim da je vrlo važno, generalno, riješiti problem prometa u gradu. Mislim da je vrlo važno napraviti forenziku financijskog stanja Zagreba, jer dolaze različite informacije i mi ne znamo može li netko zablokirati Zagreb i njegovo financijsko poslovanje”, otkrio nam je.

“Trebalo bi vidjeti i što napraviti s tim Jakuševcem, mi smo u studiji utvrdili da ga u četiri godine mandata možemo zatvoriti. Tu su i tzv. kapitalni objekti koji grad nije imao u zadnje vrijeme. Definitivno trebamo vidjeti i što će biti sa stadionom, što će biti s projektima koji stoje u studiji iz 2018. godine, a koji rješavaju pitanje Gredelja, određenih mostova… Ima puno stvari koje bi trebalo napraviti u Zagrebu, teško je odabrati samo tri”, rekao nam je Škoro.

Ipak, saznali smo da u gradskoj upravi ne bi podijelio otkaze, a smatra i kako je Novom Zagrebu hitno potrebna bolnica te da otpad treba tretirati ko sirovinu, a ne kao smeće.

“Poštovani sugrađani, 16. svibnja izađite na izbore, neka vam ne bude teško. Imate nekoliko mogućih scenarija, u svakom od njih je vaša budućnosti i budućnost vaše djece. Izađite i odaberite ono što mislite da je najbolje za vašu budućnost. Budite svjesni činjenice da postoje neki koji bi Zagreb odveli u nekom aktivističkom smjeru, a postoje i neki kojima odgovara da stanje ostane takvo kakvo je, i postojimo mi koji želimo promijeniti to stanje. Neću vam ništa sugerirati, ali – zaokružite mene”, zaključuje Škoro.

 


Komentari