(VIDEO) ‘OVO VRIJEME POTJERAT ĆE ME U GROB’ Nakon snažnog vjetra, udarale munje: ‘Dolazi li nam sudnje ljeto?’

Iako je prvi dio četvrtka protekao u gotovo ljetnom vremenu, mnogi Zagrepčani ostali su neugodno iznenađeni snažnim nevrijemenom koje je pogodilo metropolu. Kišoviti svibanj mnogima je prisjeo, a večerašnja mini oluja jednu je djevojku poslala u bolnicu. Naime, zbog snažnog vjetra koji je počeo puhati oko 20 sati, došlo je do nezgode na terasi kafića na Utrinama.

“Rasturilo je cijelu terasu, neka letva je pala jednoj curi na glavu i raskrvarilo joj čelo, trebat će na šivanje, ovo je strašno kako je počelo puhati”, rekao nam je čitatelj. Problema ima i na istoku grada. Oko 20 sati u Gornjoj Dubravi je palo drvo na automobil.

A onda su na red došle i munje. Donosimo vam nekoliko videa.

Jak vjetar i grmljavina su počeli i u okolici Zagreba, a u jednom trenutku padala je i tuča.


“Ovo vrijeme potjerat će me u grob. Što je ovo, dolazi li nam sudnje ljeto?”, napisao nam je čitatelj uz priloženi video.

Meteoalarm upaljen je na većem dijelu zemlje zbog grmljavine i jakog vjetra.

“U vremenskom razdoblju od slijedećih jednog do četiri sata na širem gradskom području mogući su izraženiji pljuskovi sa grmljavinom uz prolazno i vrlo jak vjetar. Lokalno može biti i tuče”, stoji u upozorenju Ravnateljstva civilne zaštite na Twitteru.

Na autocesti A1 kod Bosiljeva stvorila se kolona vozila, padala je i tuča. Dosta automobila stoji na zaustavnoj traci.

Ako je moguće, ne krećite na put!

Komentari