(VIDEO) GAĐALI SU IH BOCAMA, KAMENJEM I LANCIMA! Policija objavila dramatične snimke sukoba s navijačima Hajduka

Sukob navijača s policijom (Foto: PUZ)

Kaos na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca zasjenio je Dinamovu proslavu 23. naslova prvaka Hrvatske. Podsjetimo, nakon derbija s Hajdukom nastali su veliki neredi kod odmorišta Desinec. Više od tisuću torcidaša namjerno je stalo na autocesti i blokiralo promet, no nisu stali na tome. Uslijedili su brutalni napadi na policiju palicama, aparatima za gašenje požara i bocama.

U sukobu je zagrebačka policija koristila vatreno oružje te je dvoje navijača propucano, ali su izvan životne opasnosti. Policijska uprava zagrebačka zbog cijele situacije je održala izvanrednu presicu, a nakon toga su objavili snimke nereda s A1.

Na presici su naglasili da ništa nije dalo naslutiti da će se ovako nešto dogoditi te da su navijači samo u jednom trenutku zaustavili sve tri trake i krenuli u napad.

Napad je bio agresivan, palicama, bocama, kamenjem, lancima. Kada se nisu smirili na naredbe, policajci su ispucali hitce, da dozovu pomoć i kao upozorenje da prestanu s napadom. Navijači su potom u jednom trenutku stali i druge snage su uspjele doći i raditi na uspostavi javnog reda, naveli su iz Policijske uprave zagrebačke.

Vatreno oružje koristila su tri policijska službenika. Dvojica su pucala u zrak, jedan četiri hitca, drugi osam hitaca. Treći policajac je ispalio osam hitaca u zrak, nakon toga 11 hitaca u betonsku površinu.

Ukupno je ozlijeđeno 35 osoba, a privedena su 43 navijača.


Komentari