‘VESNA BANDIĆ GLADUJE’ Juričan ima rješenje: Predlažem da joj se odnese kruh, mlijeko i mrvu kavijara po Davoru Filipoviću

Foto: Pixsell

Zagrebački redatelj Dario Juričan reagirao je na javni istup Vesne Bandić koja je u velikom intervjuu otkrila da je u financijskim problemima. Podsjetimo, Bandićeva udovica izjavila je da joj mirovina od pokojnog gradonačelnika Zagreba u iznosu od 6.800 nije dovoljna jer time tek otplati režije elitnog stana u Bužanovoj.

S navedenom izjavom, Juričan se odlučio našaliti poslavši pismo premijeru Andreju Plenkoviću. Njegovo pismo prenosimo u cijelosti:

Plenx, Vesna Bandić gladuje, a gdje si ti?

“Dragi moj i prepošteni premijeru Plenx!

Šaljem ti ovo pismo jer imam domoljubnu dužnost izvijestiti te da je udovica drugog najvažnijeg političara u RH, tvog nikad prežaljenog koalicijskog partnera Milana Bandića, na samom rubu gladi, a možda i preko njega.

Malo me Vesna Bandić podsjetila na jednog mecenu svih hrvatskih stranaka, Ivicu Todorića, koji je 2000. rekao: “Da ja ne primam plaću, da mi ne rade sin i kćer i da tata nema penziju teško bih u današnje vrijeme izvukao kraj s krajem!”

Vesna se u intervjuu Jutarnjem žali da jako teško živi u penthouseu od 220 m2, da je ne posjećuju ni Jelena Pavičić Vukičević ni Gzim Redžepi, pa ni Slavko Kojić, friškopečeni šef stranke Bandić Milan 365. Imam razumijevanja za Redžepija, jer taj pored svih DORH-ovih istraga nema vremena ni za šta drugo osim za davanje neuvjerljivih iskaza.

Mogao bi ti moj Plenx preusmjeriti lovu koja bezveze stoji za tamo neku Baniju, za ovu našu zagrebačku sirotinju; poznati si ti Superhik, ne bi ti bilo prvi put!

Dobri Milan rekao je Vesni da je teško skupljena obiteljska ušteđevina “kod prijatelja”. Meni je evo prvi na pamet pao Duško Ljuština. Onako velik i plećat mogu ga zamislit kako u Lici, zajedno sa sinom Damjanom, koji je odvojio dragocjen trenutak kad ne ordinira po zagrebačkom adventu, zakopava pod ovećim hrastom povjereno mu Milanovo blago.

Predlažem da se Vesni odnese kruh, mlijeko i mrvu kavijara

Vesna kaže da je Milan imao i neke vrijedne puške. To mi je jako drago čuti budući da ih nije bilo na popisu imovine oduzete našem dobrom Milanu. Očito nisu bile ni u registru MUP-a, također dobrog nam ministra Božinovića. Nadam se da će gospođa Vesna u idućem intervjuu, ili možda njena kćer Ana-Marija Bandić koja je 15 godina besplatno živjela u stanu tatinog pajde Željka Šelendića, otkriti još koji puzzle o imovinici neprežaljenog nam Milana. Možda iskoči još koji sočni detalj o Fendi namještaju, kuhinji od 50.000 eura, odrezanim etiketama i hrpetini slika.

Možda i pokoji detaljčić o tri tajna stana kojima je dobri Milan, kako kaže Vrhovni sud RH, “koristio se i raspolagao”, a koje je potom dobri mu pajdo Mate Brzica prodavao. Imam ja razumijevanja za tebe, moj Plenx, u zatvoru su ti bivši stranački šef i tvoja ministrica, silno si zauzet slanjem turpija pa ne stižeš do Vesne, a u Remetincu farbaju nove sobe po molbici OLAF-a. Zato predlažem da Vesni odnese kruh, mlijeko i mrvu kavijara po Davoru Filipoviću, stranačkom telcu koji je dobro surađivao u Skupštini s Milanom.

Malo je to koliko je dobri Milan učinio i za njega i za vašu stranku HDZ. Dario Juričan, gradonačelnik svemira, kadrovik u Holdingu i sportu, počasni gradonačelnik Vruje, Rom

P.S. Petar Pripuz je, kaže Vesna, OK čovjek”, poručio je Juričan.


Komentari