VELIKA PROMJENA: RTL se odvažio na hrabar potez! Što će reći gledatelji?

Ana Brdarić i Tomislav Jelinčić (Foto: RTL)

Od ponedjeljka 27. lipnja, s početkom ljetne sheme, središnja informativna emisija RTL-a, “RTL Danas”, mijenja termin emitiranja. Gledatelji će je moći pratiti svakoga dana, od ponedjeljka do nedjelje, od 19 sati na glavnom kanalu.

Inače, tada se emitira dnevnik na HRT-u.

“Gledanost nam raste iz mjeseca u mjesec, a istraživanja pokazuju da dio naše publike pred male ekrane stiže oko 19 sati, stoga vjerujemo da će se gledatelji brzo prilagoditi ovoj promjeni“, kazala je Željka Marijanović, glavna urednica Informativnog programa RTL-a.

„Kada u nešto svaki dan ulažete toliko truda, energije, znanja i kreativnosti, rezultat ne može izostati. U redakciji smo okupili izvrstan tim i upravo naša sve veća gledanost potvrđuje da donosimo sadržaj i novinarstvo koje odgovara našim gledateljima i vremenu u kojem živimo“, dodala je Marijanović.

Dnevno istraživački magazin “Potraga” nastavlja se emitirati i u ljetnoj shemi. Iz RTL-a ističu da njihova redakcija svakodnevno radi na “pričama koje pomiču stvari s mrtve točke, a priznanja, uz ona koja se mjere gledanošću, stižu i u obliku nagrada struke”.

Inače, početkom lipnja je zaključena je transakcija preuzimanja RTL-a Hrvatska.

Predsjednik Uprave CME-a za Hrvatsku, Češku, Rumunjsku, Slovačku i Sloveniju Didier Stoessel tada je najavio “još više domaćeg sadržaja, unaprijeđenu digitalnu ponudu te posvećenost pluralizmu i visokokvalitetnom novinarstvu” kao i promjene u menadžmentu i u upravljačkoj strukturi RTL-a Hrvatska.

Komentari