‘UKOLIKO NE ŽELITE RASKINUTI UGOVORE…’ Pripuz poslao pismo novom gradonačelniku: ‘Očekujemo da prestanu izjave u javnosti’

Foto: Pixsell

Novog je zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, jutros dočekalo otvoreno pismo tvrtke koja se bavi gospodarenjem otpada C.I.O.S., u vlasništvu poduzetnika Petra Pripuza, poznatog po poslovima s pokojnim zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Naime, pismo započinje vrlo “pitomom” čestitkom upućenoj Tomaševiću i njegovim zamjenicima te iz C.I.O.S. grupacije navode da pozdravljaju njihovu namjeru revizije svih ugovora s tvrtkama u vlasništvu Grada Zagreba, pa tako i s onima u vlasništvu Pripuzove tvrtke, no istovremeno očekuju da se nalazi revizije javno objave.

No, C.I.O.S. potom ne skriva nezadovoljstvo izjavama zamjenice gradonačelnika Danijele Dolenec koje su, kako navode u otvorenom pismu, neprovjerene i neistinite. Kao spornu izjavu, naveli su onu kada je Dolenec na pitanje hoće li Grad i dalje poslovati s tvrtkom C.I.O.S. Petra Pripuza, odgovorila da su se ugovori u ranijim natječajima u velikoj mjeri dogovarali „zna se kako“ i da tu praksu želi prekinuti.

“Dužnost zamjenice gradonačelnika je da ukoliko ima saznanja da su važeći ugovori sklopljeni protuzakonito kako izjavljuje, isto to promptno prijavi nadležnim institucijama umjesto da o tome javno špekulira”, objašnjavaju iz C.I.O.S.-a. Dodali su i da će pristupiti sporazumnom raskidu važećih ugovora ako je to u interesu Zagrepčana, Grada Zagreba i tvrtki u njihovom vlasništu, iako su, kako kažu, svi u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi.

“Ukoliko ne želite raskinuti važeće ugovore sa C.I.O.S. Grupacijom, očekujemo da prestanu izjave u javnosti o upitnosti legitimnosti i transparentnog poslovnog odnosa Grada Zagreba odnosno Zagrebačkog holdinga sa našom Grupacijom, koja je u ovom trenutku vaš partner, te koja je i dalje, kao i do sada, spremna uredno izvršavati obveze preuzete tim ugovorima”, nastavljaju u pismu.

Tomaševiću su na kraju poslali i poziv za dostavu ovjerenog Ponudbenog lista i Troškovnika za preuzimanje i daljnju obradu otpada te ga mole za jasno očitovanje njegove upoznatosti s pozivom i za njegov stav. Ističu da će podržati bilo kakvu odluku o nastavku ili prekidu suradnje, ali navode da očekuju konačan prestanak neutemeljenih prozivki i iznošenje neistina o poslovanju C.I.O.S. grupacije.

“Isto tako se nadamo da će Gospodin Tomašević biti ‘Gradonačelnik svih građana’, pa tako i onih koji rade u C.I.O.S. grupaciji”, zaključili su u pismu kojeg u potpunosti možete pročitati ovdje.

 

 


Komentari