UHLJEB NE POSTOJI: Pogledajte nove plakate po Zagrebu!

FOTO: Američki institut

 “Izraz UHLJEB ne postoji u engleskom jeziku”, piše na plakatu pored montaže ljenjivca u odijelu. NA DAN kad sve javne ustanove ne rade, u Zagrebu je na dvije lokacije osvanuo plakat s porukom svim uhljebima, piše Index.hr. 

Plakate je postavio Američki institut, centar za promicanje engleskog jezika i američke kulture kojima to nije prvi put da stavljaju ovakve provokativne materijale. Poznati su po plakatima Melanije Trump. Ti plakati su postali toliko popularni i poznati da su morali reagirati odvjetnici dotične gospođe koji su zaprijetili tužbama ako se plakati ne uklone u roku od 24 sata.

Maša Anišić Campbell, osnivačica Američkog instituta rekla je: “Svjedoci smo korumpiranog sistema koji je postao teret svima te javnog sektora koji je toliko velik da ga je nemoguće održavati. Kao što znate, svake godine na listi najkorumpiranijih zemalja na svijetu, Hrvatska se približava vrhu svakim novim zaposlenjem iz interesa u javnom, ali i privatnom sektoru. I dalje se izmišljaju i namještaju radna mjesta za podobne, a sposobni i kvalificirani napuštaju zemlju.”

Poruka je da se naši ljudi vani ipak neće morati boriti s nekim apsurdima kao ovdje, ali će ipak morati naučiti jezik, pogotovo ako žele napredovati.


Komentari