TUGA PODNO MAMUTICE: Preminuo je Dominik (23). Volio je voziti bicikl, družiti se i slušati house

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Velika tuga osjeća se na platou ispred Mamutice. Na vratima haustora na broju 31 zalijepljene su tri osmrtnice, za tri žrtve novog virusa. Na jednoj je lice starijeg gospodina, a na drugoj se nalazi ime starije gospođe. No, posljednja se ističe jer je obrub oko žalosne poruke svijetlo plave boje. Na njoj je lice Dominika Šimunovića, mladića koji je imao samo 23 godine kada je preminuo.

Na istom platou njegov stariji brat Kristijan otkrio je kako se cijela obitelj razboljela istog dana. Iako su svi imali iste simptome, Dominiku su izvadili krv i ustanovili da se radi o bakterijskoj upali pluća pa je dobio antibiotike. No, svakim danom mu je bilo sve gore. Dobio je potom jače antibiotike, ali situacija se nije mijenjala. Na kraju su mladića testirali na koronavirus i bio je negativan, pišu 24sata.

“To je nemoguće jer smo svi u kući imali koronu i oboljeli isti dan. Mislim sve je moguće, ali ovo je baš čudno. Po svim testovima se ovaj put pokazalo da ima virusnu upalu pluća. Ispada da se danima liječio, a zapravo nije jer je pio terapiju za bakterijsku upalu. Na Zaraznoj je bio koji dan kad je došlo do restrikcije pluća, jednostavno njegova pluća nisu više mogla opskrbljivati tijelo kisikom i morali su ga poslati na respirator u Dubravu. Nisu više imali izbora, ili respirator ili smrt”, prisjetio se Kristijan.

Dominik je na respiratoru proveo sedam dana, a na drugom testiranju pokazalo se da je pozitivan. Obitelj je vjerovala da će se oporaviti pošto je mlad, no u jednom trenutku došlo je do sepse.

Da im je sin preminuo, roditelji su saznali tek nakon konferencije Nacionalnog stožera. Prijatelji su ih nazvali i rekli da je umro mladić star 23 godine. Iako nisu htjeli vjerovati, nazvali su bolnicu koja je potvrdila ono najgore. Samo dan prije sin je bio stabilan.

“Došlo do naglog pada krvnog tlaka i srčanog aresta uslijed kojeg je preminuo. Trudili su se reanimirati ga, ali bezuspješno. Jednostavno je otišao”, ispričao je Kristijan.

Dominik nije imao zdravstvenih problema. Bio je dobar student, volio je igrati igrice s prijateljima, voziti bicikl, družiti se i slušati house.  Vjerovao je da, ako se sad posveti učenju i radu, da će mu kasnije biti lakše u životu. Nažalost, to nikad to neće dočekati.

Dominiku u čast prijatelji su u srijedu pripremili tihu bakljadu.

Na isti dan kao i Dominik, preminuo je i njegov 69-godišnji susjed. Dan ranije susjeda (72).

Svima je život oduzela ista bolest.


Komentari