SVE SU BLIŽE CENTRU GRADA! Čopor divljih svinja luta Zagrebom: ‘Bojim se izaći iz kuće’

Foto: Goran Sebelic / CROPIX / Ilustracija

Zagrebom šetaju divlje svinje u čoporima i sve su bliže centru grada. Svinje uništavaju sve pred sobom te rovare cvijeće, voće, povrće, javlja Dnevnik Nove TV. To su potvrdili i svjedoci.

“Cijeli čopor je lijepo preko semafora prelazilo. Bojim se izaći iz kuće jer ne znam u mraku gdje bi naišla na svinju”, rekla je jedna žena.

Ljudi na dnevnoj bazi zovu Hrvatski lovački savez kako bi prijavili da su vidjeli divlju svinju. Zbog toga su tražili i hitan sastanak sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem.

Napadaju kućne ljubimce

Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor smatra da je samo pitanje vremena kada će divlje svinje doći do centra grada, a pritom je rekao kako u gradu postoje legla divljih svinja.

Iz Grada Zagreba su odgovorili da će predstavnike Hrvatskog lovačkog saveza primiti na sastanak. Dodali su da je “na području urbanog dijela Grada Zagreba ustanovljen je i donesen Program zaštite divljači te se on uspješno provodi”.

S druge strane, zagrebački lovci smatraju da se on ne provodi. Miljenko Kruc iz Lovačkog saveza Grada Zagreba umiruje i kaže da se čine prilagodljive, te da nije zabilježen napad na čovjeka. No, na kućne ljubimce jest. Oni su i prijenosnici virusa afričke svinjske kuge na domaće svinje. Ali u Hrvatskoj do sada, kažu iz Ministarstva poljoprivrede, nije zabilježen niti jedan slučaj.

Komentari