SVADBA ZA VRIJEME KORONE Poznate organizatorice otkrivaju: ‘Poslovno smo mnogo izgubile, ali imamo novih ideja’

Pixabay

Pojavom koronavirusa, a potom i potpunom karantenom koja je uslijedila, mnoge svadbe koje su se trebale održati proteklih mjeseci morale su biti odgođene, a nerijetko i otkazane. U četvrtak su iz Nacionalnog stožera civilne zaštite poručili kako ipak ne planiraju ponovno donositi toliko restruktivne mjere.

“Dosad nismo imali niti jedan pozitivan slučaj vezan uz održavanje nekog vjenčanja. Tako da neće biti nikakvih promjena u mjerama jer se izgleda svi dobro pridržavaju toga, a posebno treba pohvaliti organizatore”, kazala je epidemiologinja HZJZ-a Marija Bubaš.

View this post on Instagram

Fotkanje za #Jutarnji !😊 Za prilog cekamo slijedeci vikend… #vjencanje #prijateljice #vjencanushe #wedding #love #ljubav

A post shared by Vjenčanushe (@vjencanushe) on

“Pokušavamo se priviknuti na ‘novo normalno'”, započinje nam svoju priču Anela poznate agencije za organizaciju vjenčanja. Ona čini polovicu ekstra kreativnih Vjenčanusha koje se već nekoliko godina brinu o organiziranju najljepšeg dana u životu brojnih mladenaca. Druga polovica je Sara koja osim na svom poslu, vrijeme rado provodi i sa sinčićem.

“Nažalost, naša je industrija jedna od onih koja je jako osjetila posljedice virusa i pandemije, tako da zajedno s našim kolegama pokušavamo ponovo osoviti na noge. Poslovno smo izgubile cijelu predljetnu sezonu vjenčanja, tako da smo taj period koristile za osmišljavanje novih, kreativnih ideja za uređenje lokacija,  skupljale nove ponude od raznih dobavljača i bavile se prebacivanjem odgođenih vjenčanja”, kazala nam je i dodala kako su period izolacije obje iskoristile i na privatnom planu, kvalitetno provodeći vrijeme s najbližima.

Srećom, mladenci se pokušavaju snaći kako uspiju.

“Mladenci ih prebacuju na slijedeću godinu.  Situacija s virusom je i dalje jako neizvjesna, pogotovo ovih dana kada broj zaraženih raste, tako da s brojem zaraženih nažalost raste i panika kod mladenaca. Najsigurnije je vjenčanje prebaciti na slijedeću godinu, no im savjetujemo da to svakako napravimo čim prije jer su termini za 2021. godinu već skoro popunjeni”, govori nam.

Pa ipak, telefon sa zabrinutim pitanjima neprestano zvoni. Mladenci, obitelji i prijatelji izrazito su zabrinuti kada i kako će konačno čuti onu slatku riječ “da”.

“S povratkom korone ovih dana, ponovo primjećujemo da mladence lagano hvata panika, posebice mladence čija se vjenčanja trebaju održati u narednim vikendima.
Mi ćemo se svi zajedno s dobavljačima koji sudjeluju u organizaciji vjenčanja maksimalno truditi držati propisanih mjera – od socijalne distance u samom slaganju rasporeda sjedenja, do nošenja maski cijelog staffa, postavljanja dezinficijensa na nekoliko punktova, i tako dalje. Za sada je to jedino što možemo – i naravno, pouzdati se u to da će se svaki gost vjenčanja ponašati odgovorno”, nastavlja nam naša sugovornica koja se nada boljim vremenima kada briga oko koronavirusa neće utjecati na vjenčanja.

“Mladenci koji vjenčanje imaju planirano nakon ljeta još uvijek zajedno s nama drže fige da će sve uspjeti rješiti na način da se vjenčanja uspiju održati, tako da držimo fige”, dovršavaju nam optimistične Vjenčanushe.

 

 

 

 

 

Komentari