STOŽER PUSTIO NOVE INFORMACIJE: Oboljelo 442 ljudi, jednoj osobi stanje pogoršano

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Danas u 17.00 sati, Stožer civilne zaštite iznijet će nove podatke o zaraženima koronavirusom u Hrvatskoj. Podsjećamo, na konferenciji za medije ujutro, Stožer je objavio kako je u Hrvatskoj od koronavirusa trenutno zaraženo 418 osoba.

Ministar zdravstva, Vili Beroš, nije prisustvovao press konferenciji jer se nalazi u Osijeku gdje je u bolnici došlo do eskalacija koronavirusa.

“U ovome trenutku, u Hrvatskoj imamo 442 zaražena koronavirusom”, kazao je Capak koji je dodao kako moramo biti zadovoljni što broj zaraženih ne raste rapidnom uzlaznom putanjom.

“Jedna osoba na respiratoru, njoj se stanje pogoršalo”, rekla je Alemka Markotić, ali je kazala kako je to jedina osoba čije se stanje pogoršalo.

Dodali su i kako su stigli patološki nalazi muškarca iz Istre i da je sada i službeno potvrđeno kako je uzrok njegove smrti COVID 19 odnosno koronavirus.


“Nema potrebe da se ide iracionalno sa Sumamedom. On ne može djelovati na virus, ali može djelovati na imunološki sustav tako da smiruje upalu. Tu treba biti pametan i ne treba istrčavati s tim lijekom. Istraživanja pokazuju da virus u nekoliko prvih dana utišava naš imunološki sustav. Kada bismo išli davati sumamed morali bismo imati studiju da bismo vidjeli da on ne može naštetiti”, kazala je Markotić na pitanje koriste li Sumamed u liječenju.

Komentari

loading...