Središće konačno dočekalo gradnju svoje škole, pogledajte kako će izgledati

FOTO: SANGRAD + AVP

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u ponedjeljak je u rano jutro položio kamen temeljac za izgradnju Osnovne škole Središće.

Nova škola predviđena je za jednosmjensku nastavi za 450 učenika u 16 razrednih odjeljenja te će imati dvodijelnu sportsku dvoranu od 700 četvornih metara.

Kako je pisao Večernji, škola će biti dio kompleksa, u kojemu se planira izgraditi još i vrtić, a već je izgrađena Američka međunarodna škola.

“Programom su definirane tri srodne, zasebne, odgojno obrazovne cjeline koje uz sebe vežu pripadajuća, vanjska igrališta. Namjeravani pristup urbanoj dispoziciji, odnosu punog i praznog unutar zadanog prostora je linearan, odvojen po zonama, pravilno ritmiziran i naslonjen na plansku matricu Novog Zagreba!”, piše u opisu projekta tvrtke Sangrad AVP koja je u suradnji na arhitektskom tvrtkom Flansburgh iz Bostona.

Autori, odnosno, arhitekti kompleksa su Velasco Farerra, Vedran Pedišić te David Croteau i Jenni Katajamaki iz Bostona. Na projektu su surađivali i Gordana Gregurić Miočić, Martina Petrač i Ida Katić.

Velasco je kazao kako će učionice biti dobro osvijetljene te da će u sredini kompleksa biti atrij s puno zelena, a da će imati i drvored.

Igrališta će biti okrenuta prema naselju koje je, eto, konačno dočekalo izgradnju vlastite škole.


Komentari