SABLASNI PRIZORI: Majka troje djece rodila kod kuće pa odmah ugušila bebu

Photo:Damir Spehar/PIXSELL, Ilustracija

Vrhovni je sud pravomoćno osudio na 11 godinu majku troje djece Ž.R. koja je rodila kod kuće pa odmah ubila bebu. Tog je kobnog dana rukom zatvorila novorođenčetu dišne putove, uslijed čega se ugušilo.

Naime, odbijene su žalbe na nepravomoćnu presudu koju je u lipnju 2020. donio zagrebački Županijski sud, radi teškog ubojstva.

Obrazlažući svoju odluku, Vrhovni sud naveo je kako smatra da je kazna zatvora od 11 godina primjerena kazna. Pojasnili su i da je Ž. R. olakotnim cijenjeno što je neosuđivana, što je u trenutku počinjenja ubojstva bila smanjeno ubrojiva, što živi u nepovoljnim socioekonomskim prilikama koje ipak nisu bile takve da bi opravdale izricanje niže kazne.

“Optuženica je kazneno djelo počinila kao majka troje djece, od kojih je dvoje još otprije smješteno u udomiteljsku obitelj. U međuvremenu je pokrenut postupak posvojenja za treće dijete. Optuženica ima obilježja ovisnog poremećaja ličnosti. Roditeljski status i činjenica da je tijekom kaznenog postupka zasnovala zajednicu s novim partnerom i rodila još jedno dijete nema značaj olakotne okolnosti koja treba rezultirati umanjenjem kazne”, navedeno je u obrazloženju odluke Vrhovnog suda.

 

Komentari