RUPA BEZ DNA Ponovno raspisan natječaj za održavanje Bandićevih fontana: Dosad na njih potrošeno više od 11 milijuna kuna!

FOTO: Ivana Miletic / Zakaj volim Zagreb

Grad Zagreb u ponedjeljak je raspisao natječaj za jednogodišnji ugovor za održavanje fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice.

Popuilarno nazivane, Bandićeve fontane iz godine u godinu postaju sve teže za održavanje pa su tako od njihovog ostavljanja 2016. godine do sada na održavenje potrošili otpilike 11 milijuna kuna.

“Predmet nabave je održavanje fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice – na način da se kroz sustav održavanja unaprijedi automatski rad pojedine fontane ali i sustava fontana u cjelini. Održavanje elektrostrojarskih uređaja i permanentna dorada algoritama upravljanja pojedinih elektromotornih pogona, preprogramiranje komunikacijskih algoritama za dodatne vizualne vodene i rasvjetne efekte. Voda u fontanama mora prije svega biti bistra i čista, a pri najvećem opterećenju mora ispunjavati postavljene zahtjeve kvalitete. Ona mora higijenski odgovarati zahtjevima koji se postavljaju vodi za piće”, stoji u tekstu otvorenog postupka nabave koji “pobjedniku” natječaja obećava procijenjenu vrijednost nabave od 2, 5 milijuna bez PDV-a dodatkom kojeg se ukupna godišnja cijena održavanja Bandićevih fontana penje visoko iznad 3 milijuna.

Radijska emisija Strah od slobode došla je do točnih iznosa koji su dosada isplaćeni za održavanje fontana u blizini NSK.

Sveukupno je u razdoblju od 2016. do 2019. godine Vodotehnici, tvrtci koja je neprekidno dobivala natječaj, plaćeno čak 10.689.168,66 kuna ili po godinama:

za 2016. – 1.731.011,25 kn
za 2017. – 2.813.618,16 kn
za 2018. – 3.076.328,50 kn
za 2019. – 3,068,210,75 kn

Do sada je natječaje za održavanje dobivala tvrtka Vodotehnika, a i ove godine, kao i proteklih, za održavanje se traže inženjer elektrotehnike, inženjer strojarstva, inženjer kemije, elektrotehničar koji je educiran za ugradnju bazenske i fontanske tehnike te vodoinstalater.

POLICIJA OTKRILA DETALJE STRAVIČNOG UTAPANJA NA JARUNU : ‘Našli su ga na dubini od 3 metra’

 

 


Komentari