PRUGA U BRANIMIROVOJ I DALJE JE OŠTEĆENA! Putnici se žale da se tramvaji ljuljaju, ZET odgovara kada će se obnoviti

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Zagrepčani se žale da je tramvajska pruga u Branimirovoj i dalje oštećena od potresa. Tvrde da je brzina tramvaja ograničena na 5 km/h, ali da vozači voze i brže te da se putnici znaju ljuljati.

Upitali smo ZET kada će se popraviti prugu, a oni su nam odgovorili da im je sanacije pruge na Branimirovoj visoko na listi prioriteta.

“U tijeku je izrada glavnog projekta i ishođenje suglasnosti za njenu sanaciju na relaciji od Glavnog kolodvora do Držićeve. Do realizacije cjelovite sanacije, preventivno je postavljeno ograničenje brzine, a u narednom razdoblju obavit će se dodatni popravci i zahvati u okvirima redovnog i izvanrednog održavanja kako bi putovanje bilo ugodnije”, kažu.

Dodaju kako neprekidno provode kontrolu vozača na terenu, uz kontinuirano informiranje raspoloživim kanalima da vožnju i dodatno prilagode kako bi se i u prometnom smislu, na optimalan način umanjio utjecaj na okolinu, a putovanje učinilo ugodnijim.

“Protiv nesavjesnih pojedinaca, ZET pokreće stegovne postupke sukladno internim aktima te ćemo dodatno intenzivirati nadzor nad radom vozača tramvaja, posebno u dijelu koji se odnosi na poštivanje propisane brzine kretanja”, zaključuju iz ZET-a.

Komentari