PRIJATELJ UHIĆENIH RODITELJA: ‘Nazvao me gušeći se u suzama, ona je bila mezimica u njihova četiri zida’

Dok se djevojčica iz Velike Gradiške još uvijek bori za život u Klaićevoj bolnici, u petak ujutro policija je uhitila njezine roditelje. Radi se o 24-godišnjoj djevojci i 27-godišnjem partneru, koji imaju ukupno četvero djece, a njihovo ime nije nepoznanica u Socijalnom centru toga grada. Uhićeni su zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zloporabe djetetovih prava, a preostala djeca prevezena su kod udomiteljskih obitelji.

Bliski obiteljski prijatelj rekao je kako ga je otac djevojčice stare samo dvije i pol godine u četvrtak nazvao i, kako kaže, gušio se u suzama.

“Rekao je da najmlađa od tri kćeri nije dobro i da ju je žena odvela u bolnicu u Gradišku i da dalje ide za Zagreb. Stavio sam mu se na dispoziciju ako će što trebati, ili pričuvat drugu djecu, te da mi se javi kad bude u prilici. Nisam imao informaciju što se dogodilo točno, a navečer kad sam na internetskim portalima vidio da je jedna beba iz Gradiške pretučena i u životnoj opasnosti, smrz’o sam se i krenuo ga zvati, ali mobitel mu je bio ugašen”, ispričao je za Jutarnji prijatelj blizak paru.

Član šire obitelji supružnika je u šoku i nevjerici. Ne vjeruje da bi netko od njih naudio djetetu, a ozlijeđena djevojčica je bila najveća mezimica obitelji.

“On je čak prošlog ljeta krenuo za Njemačku. U Munchenu je našao posao, tamo imamo i rodbinu. I kad se vratio doma, našao je posao na građevini. Nije se štedio da bi svojoj obitelji priuštio sve”, objašnjava.

Dodao je kako je majka znala “na djecu povisiti ton”.

“Znala se čuti vriska, valjda je gubila kontrolu od nenaspavanosti. Jedna beba iscrpi, a kamoli neće četvero djece. Ne branim nikog, ne znam kako su ozljede maleckoj nastale, ali ako su doista oni doprinijeli ozljeđivanju, onda zaslužuju svaku osudu bez pogovora”, rekao je rođak.

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti Goran Roić u petak nam je rekao da još uvijek ne može reći kako su modrice točno nastale, ali da je moguće da su posljedica zlostavljanja.

“Dominiraju ozlijede središnjeg živčanog sustava mozga, ali ima hematoma i ozljeda drugih dijelova tijela. Istraga će pokazati kako je do ozljeda došlo”, objasnio je Roić i dodao kako djevojčica u niti jednom trenutku nije došla do svijesti.

I dalje se bori za život.

 


Komentari