PRERANI ODLAZAK ZAGREBAČKE LEGENDE: ‘Upravo sam primio vijest da te je netko otrgnuo iz naših života, da si odletio na modro nebo iznad Zagreba’

Vinko Coce (Foto: Facebook/Canva)

Zagrebačka legenda, osnivač grupe ‘Osamdesete u Zagrebu’, Vinko Coce, preminuo je od posljedica teške prometne nesreće u 55. godini života. Čovjek velikog srca, osoba koja je unijela toliko pozitive među ljude, istrgnuta je iz života svoje obitelji, ali i velikog kruga prijatelja i poznanika koji su znali prepoznati dušu kakvu samo rijetki imaju.

Tužnu vijest za jednu od najpopularnijih zagrebačkih grupa, objavila je njegova supruga:

“Dragi nam članovi, osnivač ove dragocjene nam grupe je otišao zauvijek, ali ne i iz naših srca. Kao supruga odajem mu posljednji pozdrav u grupi za koju je živio i u kojoj je uživao.
Molimo vas odajte mu počast i dođite mu na posljednje zbogom te svojom prisutnošću olakšajte bol našoj djeci, neka vide koliko je njihov otac bio uistinu dobar čovjek.
Osoba koja ga je pregazila nije uzela samo jedan život. Uzela je tri mlada života i moj sopstveni. Hvala svima što ste mu ispunjavali život i davali mu makar i tren pažnje. Život ga nije mazio i bio je pravi borac, ali limena zvijer je dobila bitku.
Čuvajte se svi i pazite i volite jedni druge u svoj svojoj različitosti kako je on to oduvijek i htio. Bolji Svijet za svu djecu ne samo njegovu.”

‘Grupa će nastaviti živjeti’

“Dragi frende, upravo sam primio vijest da te netko otrgnuo iz naših života, da si odletio na modro nebo iznad Zagreba, da sad šetaš nebeskim tim ravnicama.
Ono što znam i što ti obećajem skupa s Jasnom je da će Osamdesete u Zagrebu, nastaviti živjeti, onako kako bi ti to želio. Živjet će tebi i tvom Zagrebu u čast, živjet će u čast svih onih koje si oduševljavao svojim tekstovima, živjet će usprkos svim onima koji te nisu voljeli, živjet će jer smrt ne gasi prijateljstvo. Ono traje zbog svega što smo snivali zajedno, ono grije kao sunce i blago je kao topla ljetna kiša.

Prvi puta mi fali riječi u životu, ali ono što ti mogu reći nisi išao malen ispod zvijezda i ostavio si iza sebe puno toga, a tvoja Nives i djeca s ponosom će moći reći to je bio moj suprug, to je bio naš tata.

Zagreb je dobio novog čuvara, onog nebeskog, onog ponosnog, onog gordog i prkositog.
Lijepo spavaj i sanjaj dragi Vinko! Tvoj Juzba”, napisao je dirljivu objavu prijatelj.

Brojni su članovi u grupi nizali svoje komentare u nevjerici:

“Ma ne mogu vjerovati. Jedino što me uveseljavalo ovdje i zbog čega sam i otvarao Facebook bile su njegove šale u dadologiji. Sad više ništa neće biti isto. Saučešće njegovoj obitelji!”

“Mi koji volimo Zagreb čuvat ćemo te u srcu jer ti si bio dušom i srcem Zagrepčanec”.

“Ovo me je šokiralo. Ne znam kaj bi rekel. Volil sam čitat tvoja razmišljanja, sjećanja i zeke. A onda najemput – nema više praznina. Ostaneš bez teksta i pitaš se zakaj najbolji odlaze?
Tješim se da ti nebu dosadno. Ima gore dobrih dečkih i nebu ti loše u njihovom društvu. Život tek počinje.”

“Hvala za svaku podijeljenu uspomenu naše mladosti….počivaj u miru na modrom nebu iznad Zagreba”, pisali su shrvani članovi grupe ‘Zagreb osamdesetih’.

 


Komentari