POSLJEDNJI BANDIĆEV SPOMENIK: Šestine su konačno dobile dugoočekivani rotor, ali i fontanu!

Radovi na rotoru u Šestinama (Screenshot)

Još krajem travnja prošle godine započeli su radovi na izgradnji rotora Šestine koje je otvorila tadašnja zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

“Ovo je trenutak radosti i ponosa za sve nas zato što će nakon uklanjanja ovog objekta te rekonstrukcije vodovodne i kanalizacijske mreže i izgradnje rotora, ove gužve koje ste svi prilikom dolaska imali priliku vidjeti, biti stvar prošlosti. Svima nam je u cilju da imamo siguran promet bez gužvi. Ova će nam investicija u vrijednosti od oko 10 milijuna kuna sasvim sigurno to omogućiti”, naglasila je tada.

I konačno, mještani tog područja dočekali su kraj prve faze radova. Od idućeg tjedna vozači mogu odahnuti jer će rotor biti pušten u promet u punom profilu.

Izgradnju rotora svi pozdravljaju jer će doprinijeti boljoj protočnosti prometa i sigurnosti za koju građani tvrde da im u Šestinama nedostaje. Rotor se u cijelosti otvara u četvrtak u ranim jutarnjim satima.

Bandićeva fontana ostaje

Kako je rotor bio planiran još za vrijeme Milana Bandića na vlasti u projekt je ubačena i fontana. Ideja fontane održala se i nakon smrti bivšeg gradonačelnika.

Pored rotora, u planu je i rekonstrukcija Šestinske ceste do Lukšića. Radovi bi trebali početi u ponedjeljak. Prema tvrdnjama predsjednika Vijeća gradske četvrti Podsljeme Krešimira Kompesaka, treća faza projekta nastavit će se u rujnu, a cilj je uljepšati vizuru Šestina i poboljšati kvalitetu života građana.

Obnova parka i novi spomenik

“Jedna faza će se odvijati u rujnu, a radi se o kompletnom uređenju zelene površine ispred Vatrogasnog doma Šestine, te rekonstrukciji dječjeg parka s igralištem i šetnicom. I uspjeli smo dogovoriti uređenje ulaza u Šestine”, izjavio je Kompesak za Radio Sljeme i izrazio nadu da će ove godine na red doći i uređenje Trga svetog Šimuna u Markuševcu.

Otkrio je i da kod crkve u Šestinama planiraju postaviti spomenik za sve poginule i nestale pripadnike Vojne policije tijekom Domovinskog rata i rekonstruirati spomenik palim borcima NOB-a koji je oštećen u potresu.

Komentari