POSEBAN POSLOVNI PROSTOR NA MAKSIMIRU: Služio je kao laboratorij za uzgoj marihuane, a onda ga je otkrila policija

Foto: PUZ

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad muškarcem (49) zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama”.

Sumnja se da je, u zasad točno neutvrđenom vremenskom periodu, u poslovnom prostoru na području Maksimira, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu. Nakon sazrijevanja marihuanu je sušio i prerađivao nakon čega je tako pripremljenu drogu preprodavao.

Policajci su mu 23. lipnja obavili pretragu poslovnih prostora te u tri zasebne prostorije pronašli tri improvizirana laboratorija za uzgoj marihuane u kojima je pronađen šator, uređaji za osvjetljavanje, filtriranje i protok zraka kojima su stvoreni uvjeti za umjetni uzgoj bilja. Pronašli su i 168 komada stabljika marihuane visine od 6 do 160 cm te je 13,6 kilograma marihuane pakirane u tri plastične vreće.

Tijekom kriminalističkog istraživanja oduzeli su mu i određeni novčani iznos za kojeg se sumnja da je pribavljen prodajom droge. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv njega su podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, dok su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku.

Komentari