‘OVO NISU SVJETONAZORSKI IZBORI’ Mrak Taritaš nam otkriva planove: ‘Imam iskustvo kao arhitekt i urbanist’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Utrci za gradonačelničku fotelju grada Zagreba pridružila se i predsjednica stranke GLAS Anka Mrak Taritaš.

Za portal Zagreb.info otkrila je što očekuje od ovogodišnjih lokalnih izbora.

“Vidjet ćemo kako će se stvari dalje odvijati i što će moja kandidatura izazvati. Sigurna sam da ću svojim programom potaknuti druge kandidate da budu jasni u svojim programima i da im programi ne budu stari deset godina, reciklirani i uz to neostvarivi. Kao da će oni sjediti u trezoru Narodne banke i imati direktno sve novce na raspolaganju. Očekujem vrlo zanimljivu utrku za mjesto gradonačelnika/ice Grada Zagreba”, kazala nam je.

Objasnila je i po čemu se ovi izbori razlikuju od prethodnih.

“Ono što morate znati da je dobro da ima puno kandidata, kao i što su različiti. Sada će građani imati priliku glasati za onoga tko im najviše odgovara. Ovo nisu svjetonazorski izbori, ovdje se ne bira prema tome tko pripada kojoj političkoj opciji. Ovo su izbori gdje birate nekoga tko će vam nakon 20 godina zapuštenosti Zagreba, dati nadu i vjeru da se može ozbiljno baviti poslom“, objašnjava.

Upitali smo je i što je njezina najveća snaga, a što nedostatak.

“Moja najveća snaga je iskustvo. Zaista imam dugogodišnje iskustvo u upravljanju sustava, pored toga imam iskustvo kao arhitekt i urbanist. Imam i odlično iskustvo vezano uz prirodnu katastrofu i obnovu na području istočne Slavonije. Mogućnost upravljanja Zagrebom bio bi vrhunac moje profesionalne i životne karijere“, kaže nam Mrak-Taritaš.

Svoje mane nije htjela otkrivati, pa je po pitanju toga bila vrlo kratka.

“Svi imamo dosta mana, neke su javne, neke su skrivene, ali kada je riječ o upravljanju grada mislim da imam puno više pluseva nego minusa.

Tvrdi i da odlazak Milana Bandića nije imao nikakav utjecaj na njezinu kandidaturu.

“To nije imalo nikakav utjecaj na moju kandidaturu. Podsjetit ću vas da sam se upravo ja prije četiri godine najviše približila gradonačelniku. Bandić je “muzej neispunjenih obećanja“, on je lako obećao, a nije napravio. Ovi izbori moraju biti izbori za grad budućnosti, za grad kakav želimo vidjeti 2030., ali i za grad kakav želimo u 2050.”, zaključuje Mrak-Taritaš.


Komentari