Otac i sin Dumbović idu u istražni zatvor, baš kao i trojica suoptuženika: Varali su na stambenom zbrinjavanju stradalih u potresu

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor bivšem petrinjskom gradonačelniku Darinku Dumboviću, njegovom sinu Darku i trojici poduzetnika čije su tvrtke, prema sumnjama Uskoka, poslužile kao paravan za namještanje poslova sinovoj tvrtki.

Ocu i sinu Dumboviću te poduzetnicima Dejanu Dobrečeviću, Zlatku Zagorcu i Goranu Novkoviću određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Za što ih se sumnjiči?

Uskok je izvijestio kako se Dumboviće i još trojicu sumnjiči da su namještali unosne poslove od Grada Petrinje, slanjem ponuda i prepuštanjem radova Darku Dumboviću.

Uhićeni Darinko Dumbović, foto: Foto: Goran Mehkek / CROPIX

U dogovoru s trojicom poduzetnika su prikrivali da je tvrtka Dumbovićevog sina stvarni izvođač radova, a Uskok navodi kako su u pitanju četiri posla koja uključuju i izgradnju platoa radi postavljanja privremenih montažnih objekata za stambeno zbrinjavanje stradalih u potresu.

Pritom su, prvotno odabrali ponude trojice osumnjičenih poduzetnika koji su u dogovoru s Dumbovićima, prepuštali izvođenje radova tvrtki sina Darka.

Tvrtka Darka Dumbovića je, nadodaje Uskok, izvela i naplatila prepuštene radove, pri čemu su Dobrečević i Zagorac, sukladno dogovoru, sačinili dokumentaciju kojom su prikrili sudjelovanje tvrtke gradonačelnikova sina, a na taj su način osigurali tvrtki Darka Dumbovića poslove u vrijednosti od najmanje 9.1 milijuna kuna.

Komentari