O navodnoj fotografiji duha na Trgu bruji cijeli Zagreb: Donosimo ekskluzivan razgovor s autorom

Facebook grupa “Tajanstvena Hrvatska” često je puna naizgled neobjašnjviih objava koje bude maštu. Jedna od njih je i objava Vladimira Juga o kojoj smo već ranije pisali.

Fotografija sa glavnog zagrebačkog trga uznemirila društvene mreže: Autor tvrdi da zna o čijem se duhu radi

Fotografija je snimljena prije nekoliko godina na zagrebačkom glavnom trgu za vrijeme prosvjeda “Ne ćirilici”. Između ostalog, Vladimir je fotografirao i policajce koji su s prozora hotela Dubrovnik osiguravali skup.

FOTO: Vladimir Jug

Oni koji su fotografiji pružili malo više pažnje jasno su vidjeli obrise lica djevojčice. Autor fotografije kontaktirao je policiju koja mu je potvrdila kako se u vrijeme prosvjeda nije bilo djevojčice u prostorijama hotela. 

“Što imam snimljeno vidio sam tek kada sam fotke skinuo u komp. Znači, drugo jutro”, započeo nam je svoju priču Jug.

“Ja se ne bojim ničega a kamoli obične fotografije“, odgovorio nam je kada smo ga upitali je li ga preplašilo saznanje kako je možda svojom kamerom uhvatio duha te dodao kako na svojim fotografijama ranije nije vidio slične pojave. Iako, nekoliko puta mu se dogodilo da je nešto snimio, a kasnije fotografije nije bilo.

FOTO: Vladimir Jug

Vladimir nam je priznao kako je on inače astronom koji se bavi samo tezama koje znanost može dokazati pa tako ne zna puno duhovima, ali je rado ustupio fotografiju na provjeru istinitosti.

“Ne vjerujem u ništa osim u znanost. Ali recimo ako postoje duhovi zašto mi to ne bismo pronašli i znanstveno dokazali pa na kraju i prihvatili. Nije postojao ni Uran i nismo znali za njega. A postojao je samo ga mi nismo odmah pronašli. A kada smo dokazali njegovo postojanje lako i prelako smo ga prihvatili. Ne volim izmišljotine niti nešto što se ne može znanstvenim metodama dokazati”, dovršio je.

U komentarima se ustvrdilo kako je riječ o židovskoj djevojčici čiji su roditelji (obitelj Milinov) bili vlasnici hotela Dubrovnik, a koji su zajedno s njom 1941. ubijeni u logoru Slana na Pagu. Mnogi vjeruju kako je upravo mračna smrt ove obitelj razlog zašto njihove kćerkica i danas šeta hodnicima hotela Dubravnik.


Komentari